Zvršen II Orjenski đir (FOTO)


U organizaciji NVO “Orjen Outdoor” i AK “Niskogorci”, proteklog vikenda održana je Druga planinska trka “Orjenski đir”. Ove godine, kao generalni pokrovitelji trke, organizaciji su se prudružili TO Herceg Novi i Mjesna zajednica Kruševice.

Foto: Konoba "Gušti"
Foto: Konoba “Gušti”

Na ovogodišnjem “Orjenskom điru” učestvovalo je oko 39 takmičara iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske, a trka se odvijala na dvije dionice, dužoj i kraćoj.

“Veliki đir” je bio dugačak oko 30 km, sa nešto manje od 2000 metara uspona i obuhvatio je najvisočiji vrh Orjena, Veliki Kabao 1894 mnv, i najljepši vrh Orjena Subru 1679 mnv.

U ovom điru učestvovalo je 12 takmičara. Najbolji je bio Daniel Krstulović Opara iz HPD Mosor (Hrvatska) koji je zahtjevnu stazu prešao za nešto više od 4 sata, drugi je stigao Đorđe Dukić iz PK Železničar (Srbija), a treći Dragan Jovanović iz kotorskog PK Vjeverica (Crna Gora).

nasorjenski_djir_2016_resize

Među 27 takmičara malog đira prvi je na cilj stigao Lukša Lukšić (Hrvatska), za nešto manje od dva sata, drugi je bio Perica Vučković (Crna Gora), a treći Luka Čupić iz TK Herceg-Novi.

U ženskoj konkurenciji u velikom điru prva je bila Miluša Bošković (Crna Gora) sa vremenom nešto ispod 6 sati. Ona je svoju nagradu donirala za liječenje male Novljanke Ive Bijelić. Druga je bila Mirjana Kovačević iz kluba “Pass Matter” (Srbija), a treća Jelena Tomić iz HPD Mosor (Hrvatska).

Foto: Konoba "Gušti"
Foto: Konoba “Gušti”

Prvo mjesto u malom điru pripalo  je  Jeleni Tomašević iz TK Herceg-Novi, druga je bila Marija Bilić iz HPD Mosor (Hrvatska), a treća Lidija Vukić takođe iz TK Herceg-Novi.

Nakon zavšrene trke organizovan je ručak za sve takmičare u Konobi “Gušti” na Vrbanju, a kao i prethodne godine organizatori su uspjeli da kroz ovu trku svim učesnicima približe ljepotu netaknute prirode Orjena.

pustolovi.com/bokanews.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *