Život posvetili putovanjima

Viktoria Jor (24) i Terens Drisdal (28) provode dane u potrazi za najljepšim mjestima na svijetu istraživajući tako netaknute granice, a njihov rezultat su fotografije koje oduzimaju dah.

Putovanja su ih odvela do skoro svakog ugla – od Irske do Arizone i mnogih drugih mjesta. Viktoria je kazala da su ona i Terens većinu mjesta odlučili posjetiti tako što su jednostavno spakovali odjeću i stvari u ruksak i krenuli istraživati.

Bračni par koji je zahvaljujući svojim bogatim iskustvom s putovanja napravio blog pod nazivom “Follow Me Away”, prvi put se sreo na Floridi i tada se u njima probudila nevjerovatna želja za avanturom.

Njihovo prvo zajedničko putovanje je bilo u junu 2015. godine.

Ovih dana, pohvalili su se kako imaju više od 30.000 pratilaca na Instagramu te da većinu vremena provode na putu.

Viktoria, koji je s porodicom odrasla u Americi kaže da odbacuje način života koji podrazumijeva plaćanje računa i smrt.

“Svako može putovati, samo trebate željeti raditi pozitivne stvari.”

Za Terensa, koji je odrastao u New Yorku, putovanja su takođe predivno iskustvo.

“Uživanje i posjećivanje različitih pejzaža i kultura gura moje postojeće granice i pomaže mi ostvariti stvari za koje sam mislio da nikada neću moći”, rekao je on.

Na pitanje kako su konceptualizirali svako snimanje, Viktoria tvrdi: “Iskreno, ne znamo”.

“Vjerujemo da mnogi ljudi misle da smo uložili mnogo truda u fotografisanje, ali neke stvari se jednostavno dogode vrlo prirodno”, kazala je Victoria.

Najnovije avanture, bračni par u januaru su odvele na Island.

Izvor: vijesti.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *