Zimske čarolije u evropskim prestonicama

Novogodišnja euforija uveliko traje. Neki će najluđu noć provesti kod kuće, u kafićima, restoranima ili na trgovima. Evropske prestonice obećavaju isto – nezaboravan doček, a opet se svaka od njih razlikuje na svoj način.

Talin

talin

Talin je grad koji vam pruža neobičnu mogućnost, mogućnost da se, okruženi autentičnom srednjovjekovnom arhitekturom, osjetite kao da ste dio tog dalekog perioda. Posebno iskustvo je naći se u starom gradu Talina u vrijeme božićnih praznika, sa svugdje unaokolo razbacanim tezgama prepunim ukrasa i suvenira. Nedaleko od ovog dijela grada nalaze se hoteli, restorani, kafei i druge interesantne zgrade koje su u duhu savremenog doba.

Amsterdam

Foto: Flickr
Foto: Flickr

Neobična arhitektura Amsterdama obavijena snježnim prekrivačem jednako je interesantna kao i u sunčane dane. Novogodišnje svjetiljke koje noću obasjavaju grad daju ovoj prestonici posebnu čar u vrijeme praznika.

Beč

untitled

Za sve ljubitelje klizanja i skijanja pravi izbor za novogodišnje pranike je putovanje u Beč. Mnogobrojne ledene staze naročito su zabavne djeci. Sem toga, Beč kao jedan od najatraktivnijih turističkih gradova Evrope, svake godine priredi svojim građanima i turistima glamurozan doček Nove godine.

Madrid

img_7099

Iako su ljeta u Madridu veoma topla, zime su, s druge strane, izuzetno hladne. Ulice su pune života kako u ljetnjem tako i u zimskom periodu, kada su široki bulevari obasjani u duhu praznika. Grad je poznat po modernoj arhitekturi, a dobar noćni provod ovdje je zagarantovan.

Prag

adventni-trhy-praha

Zima u Pragu samo naglašava gotski izgled tornjeva kojih u ovom gradu ima na stotine. Ovaj grad je poznat i pod nazivom ,,Zlatni Prag“, i to zbog njegovog bogatstva. Centar grada je proglašen svetskom kulturnom baštinom i od 1992. godne je pod zaštitom UNESCO-a.

 Za sve one koji vole buran noćni život, tu su mnogobrojne pivnice i klubovi koji obećavaju dobru zabavu.

Autor: pustolovi.com – Ružica Ostojić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *