Zagrebački bistro za avanturiste i konzervativce u kuhinji

Jesenji jelovnik bistroa ‘Louie Cafe & Kitchen’ uspješno spaja domaću i svjetsku kuhinju. Vrh ponude čine odresci te teriyaki losos, a chéfica kuhinje Nataša Petković osmislila je i deserte bez brašna.

‘Louie Café & Kitchen’ za jesen je pripremio nekoliko noviteta. Zbog sve većeg broja posjetilaca restoran, otvoren prije pola godine kraj Centra Kaptol na Novoj Vesi u Zagrebu, dodatno je proširen, pripremljen je posve novi jelovnik i osmišljene suposebne promocije vina.

Jelovnik uspješno spaja domaću i svjetsku kuhinju, a na njemu će nešto po svojoj mjeri naći kako oni konzervativnijeg ukusa, tako i gurmani avanturisti.

Pri osmišljavanju jesenjeg menúa nismo se htjeli ograničiti domaćom kuhinjom. Istraživali smo, među ostalim, italijansku, francusku i japansku kuhinju kako bismo njihova slavna jela prilagodili našem nepcu“, kazala je chéfica kuhinje Nataša Petković.

Chefica kuhinje Nataša Petković (Foto: PR)

Među najzanimljivijim su jelima carpaccio od cvekle s dimljenom ribom i teriyaki losos na hrskavom povrću. Za ljubitelje vrhunskog mesa pomno je osmišljenaponuda odrezaka. Sva se tjestenina ručno priprema u kuhinji restorana.

Kako Louie prati i što od svježih namirnica nudi obližnji Dolac, na jesenjem su jelovniku svoje mjesto našli i domaći gnocchi od bundeve sa šumskim gljivama i tartufatom. Od jela sa zagrebačkim „štihom“ tu je okrepljujući ajngemahtec.

I pri izboru poslastica osluškivali smo kako gastronomske trendove, tako i ukus naših gostiju. Moja su preporuka smokve u prošeku s mousseom od mascarponea, čokoladna torta bez brašna te starinska kalabrijska torta, također bez brašna“, ističe chéfica kuhinje Nataša Petković.

Louie Cafe & Kitchen nalazi se kraj Centra Kaptol na Novoj Vesi u Zagrebu (Foto: PR)

Sa velikom pažnjom pristupilo se i vinskoj karti, pa se na njoj pored vina najslavnijih hrvatskih proizvođača nalaze i ona čije vrijeme tek dolazi. Kako bi Zagrepčani i njihovi gosti što bolje upoznali hrvatsku enološku ponudu, u restoranu se kontinuirano održavaju promocije zahvaljujući kojima se vino na čaše može naručiti po povoljnim cijenama. Ponuda restorana obuhvata i koktele te velik izbor konjaka i viskija.

Budući da je riječ o bistrou koji diše u ritmu grada, mnogi tamo dan započinju doručkom i kafom.
Uređenje enterijera posve je stavljeno u službu ponude. Minimalizam temeljen na industrijskom dizajnu najbolja je podloga za isticanje onoga što je na tanjiru. Tačku na „i“ prostoru daju šarmantni purgerski detalji.

U bistrou se može probati i čokoladna torta bez brašna (Foto: PR)

punkufer.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *