Zadar Outdoor Festival 2017

Zadarska regija poznata je u svijetu kao jedna od najtraktivnijih na Mediteranu. Ipak, ono što mnogi ne znaju jeste da ovu prekrasnu regiju karakteriše nevjerovatna geograska raznolikost što je čini idealnim mjestom za provođenje raznih sportskih aktivnosti na otvorenom.

Grupa lokalnih entuzijasta, specijalista u organizaciji aktivnih odmora u Zadarskoj županiji, ove godine je odlučila iskoristiti tu prednost i organizovati prvi Zadar Outdoor Festival – manifestaciju koja slavi prirodu, aktivan život i avanturistički duh. More, kopno, rijeke i planine Zadarske regije na četiri dana će se u aprilu 2017. godine pretvoriti u prirodna sportska borilišta koja će izazvati učesnike iz cijelog svijeta da testiraju svoje vlastite sportske mogućnosti i pritom se odlično zabave.

U vodama Zadarskog kanala održaće se 3 velika takmičenja: jedriličarska regata, plivački maraton i trka kajaka. Ljubitelji raftinga svoj  „komad avanture“ pronaći će u čarobnom okruženju rijeke Zrmanje. Ukoliko se pak držite one „hvali more, drž’ se kraja“, budite bez brige, na vas nestrpljivo čekaju pomno pripremljene trkaće, biciklističke i trekking staze. Bilo da odaberete trčanje prema najljepšem zalasku sunca na svijetu, trekking po nepreglednim padinama Velebita ili pedalanje uz obalu mora sa suncem na licu i vjetrom u kosi, uzbuđenja i pozitivnih vibracija neće nedostajati.

Trke, izleti s vodičima, radionice, gastronomski doživljaji – naći će se ponešto za svakoga. Odaberite između brojnih ponuđenih aktivnosti i provedite vikend u Dalmaciji koji nikad nećete zaboraviti.

Izazovite sami sebe, otkrijte svoj skriveni talent, iskusite zabavu timskog rada i uživajte u doživljaju koji ćete prepričavati još dugo vremena. Sve to samo u 4 dana – od 27. do 30. aprila 2017.

Za sve informacije o ovom spektakularnom eventu pratite našu web stranicu i društvene mreže. Zadar Outdoor Festival uistinu ne smijete propustiti. Vidimo se u aprilu 2017.

Online prijava

Više informacija: www.zadaroutdoor.com

Facebook stranica

Izvor: www.zadar.travel.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *