Vikend planer: Etno selo “Nevidio” – savršeno mjesto za ljubitelje prirode i rekreacije

Etno selo Nevidio se nalazi u selu Pošćenje koje se smatra najlepšim na Balkanu, na južnoj strani planine Durmitor okruženo obrisima snažnih planina prosječenim klisurama, živopisnom panoramom durmitorskog područja, uz dva seocka jezera i rijekom Komarnicom.

Ovo mjesto, koje je udaljeno svega tridesetak metara od magistralnog puta Risan-Žabljak, stvoreno je za ljubitelje prirodnih ljepota i adrenalina. Etno selo pruža prolazak kroz čuveni kanjon Nevidio, posljednji osvojen u Evropi. U selu postoji i više biciklističkih staza pogodnih za ljubitelje popularnog planinskog biciklizma, kao i sedam planinarskih staza koje obuhvataju ture od dva do dvanaest sati. Za poštovaoce alpinizma ovo mjesto je stvoreno pružajući im mogućnost uspinjanja na Boljskim gredama koje su visoke do 700 metara i trenutno su alpinistički hit. 29 isklinačnih stena pružaju mogućnost i sportskog penjanja.

Etno selo Nevidio sagrađeno je u ambijentalnom stilu, sastavljeno iz nekolika kaskadnih nivoa. Na najvišem nivou smješteno je devet bunglaova, izgrađenih od najkvalitetnijih materijala, opremljenih sa dnevnim boravkom, kuhinjom, sobama i kupatilom. Na srednjem nivou nalazi se restoran Savradak u kojem su svi dobrodošli da okuse domaću kuhinju a uveče uz poneki špricer ili rakiju ožive lijepe uspomene i sjećanja.

Na posljednjem nivou je predivno jezero, u čijem pogledu mogu uživati posjetioci sela.

Etno selo Nevidio dobilo je naziv po čuvenom kanjonu Nevidio, posljednjem osvojenim u Evropi. Stanovnici ovog kraja ga zovu i Nevidjbog ,jer se rijeka Komarnica odjednom gubi u čudno uklesani ulaz i postaje ljudskom oku nevidljiva. Mističan i sakriven oduvijek je izazivao znatiželju i pričanje legendi sve do 1965 godine kada je svijetu predstavljena dugo skrivana i zapanjujuća ljepota.

Danas, kanjon Nevidio, nalazi svoje mesto u prospektima kao jedinstvena turistička atrakcija. Neponovljiva ljepota tjesnaca, kaskada i pjenušavih bukova koju čuva kanjon Nevidio dovoljan je razlog da se posjeti ovaj neverovatni dragulj Crne Gore.

Pored ovog, selo Pošćenje posjetiocima nudi i kanjone Grabovice, Pridvorice i Komarnice.

Za sve ljubitelje adrenalina i prirodnih ljepota domaćini organizuju prolazak kroz kanjon uz potrebnu opremu i vodiča.

Osjetite zagrljaj šume uz šetnje i leškarenje pod nebom prepunim zvezda, udahnite čist planinski vazduh i okusite bistru izvorsku vodu, daleko od gužve i svakodnevnih obaveza.

Za ljubitelje sporta i prirode Pošćanski kraj pruža četiri biciklističke staze od 4,5 do 22 km na kojima posjetioci mogu uživati u popularnom planinskom biciklizmu. Vozeći se kroz brda, planine, šume i poljane posjetioci mogu istinski uživati u čistom planinskom vazduhu i prelijepim pejzažima.

Jedna od aktivnosti koje nudi ovaj kraj je planinarstvo. Planinareći krajevima ovog etno sela upoznajete čudesne prirodne ljepote, uživate u čistom planinskom vazduhu osnažujući tako duh i tijelo. U selu postoji sedam planinarskih staza koje obuhvatraju ture od dva do dvanaest sati. Najkraća planinarska tura podrazumijeva silazak do kraja kanjona Nevidio, dok dvanaestočasovno planinarenje obuhvata odlazak do Bobotovog kuka i povratak u selo preko Dobrog dola.

Cjenovnik:

NOĆENJE U MALIM KOLIBAMA                        12€
NOĆENJE U VELIKIM KOLIBAMA                     15€POLUPANSION U MALIM KOLIBAMA              20€
POLUPANSION U VELIKIM KOLIBAMA           22€

PANSION U MALIM KOLIBAMA                         25€
PANSION U VELIKIM KOLIBAMA                      27€

Izvor: www.odmorsadecom.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *