Upoznajte London iz vazduha

Grad sa najstarijom podzemnom željeznicom na svijetu, drugom crkvom po veličini, više od 11.000 restorana i kafića… Da, to je London, jedan od najvećih svjetskih metropola.

U englesku prestonicu može se stići sa sve četiri strane svijeta, tj. iz šest vazdušnih luka: Hitrou, Getvik, Stansted, Luton, Sautend i Siti, a do samog grada željeznicom ili autobusom, koji voze na svakih nekoliko minuta.

Kao i svaki veliki grad, London je za početak najlakše upoznati ako sjednete na neki od specijalizovanih crvenih buseva koji nude organizovano razgledavanje i prepustite se turističkim rutama da vam otkriju čari engleske prestonice.

 Ono što London čini prepoznatljivim u čitavom svijetu jesu njegov Parlament i najpoznatiji sat – Big Ben.
 

U gradu ćete se sresti i sa brojnim stadionima, poput „Vemblija“, „Emiratesa“ i „Stemford Bridža“, ali i brojnim parkovima i vrtovima, počevši od Hajd Parka i Redžent’s Parka, pa do onih manje poznatih koji se najčešće zovu ‘key gardens’, jer su u vlasništvu stanovnika obližnjih zgrada koji plaćaju poseban porez na njih i jedino ih oni mogu otključati i uživati u njihovoj ljepoti.

Prije nego što se odlučite da posjetie London, pogledajte ove fascinantan video snimak snimljen u 4K rezoluciji dronom iz vazduha.

Izvor: krstarica.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *