Trst – Verona – Lido di Jesolo – Venecija: 4 dana 169 KM

Venecija je grad, pristanište i čuveno turističko mjesto u sjeveroistočnoj Italiji, na Jadranskom moru, sa oko 270.000 stanovnika.U središnjem dobu srednjeg  vijeka bila  je najvažniji grad na svijetu i najveće  trgovište Evrope između njenog Zapada i Istoka.

Grad je  poznat kao dugogodišnja prestonica nadasve čuvene Mletačke republike, a izgrađen je na 118 malih ostrva u laguni, na ušću rijeke Brente u Venecijansku lagunu, sa kanalima umjesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrijednosti, koji čine jedinstven urbani sklop.

POLAZAK: 18.11.2016. POVRATAK:21.11.2016.

1. DAN: (18.11.2016. – petak) BIJELJINA Polazak autobusa iz Bijeljine u večernjim časovima sa dogovorenog mjesta. Noćna vožnja sa kraćim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN: (19.11.2016. – subota) TRST – VERONA – LIDO DI JESOLO Dolazak u Italiju u jutranjim časovima, panoramski obilazak Trsta. U podnevnim časovima nastavak putovanja do Verone. Po dolasku u Veronu obilazak grada Romea i Julije: Trga Bra, Julijine Kuće, Trga Erba i Sinjori sa spomenikom Dante Aligijeriju, Rimske Arene, jedna od najvećih i najbolje očuvanih. U večernjim časovima nastavak putovanja ka Lidu di Jesolu – jedno od najatraktivnijih ljetovališta na Jadranu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN: (20.11.2016. – nedjelja) LIDO DI JESOLO – VENECIJA – BIJELJINA Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u obilazak Venecije, dolazak u luku Punta Sabioni. Vožnja brodom do venecijanskog pristaništa. Venecija je nekadašnja srednjovjekovna Mletačka Republika, izgrađena je na 120 ostrva, ima 177 kanala i oko 400 mostova. Obilazak grada: most Uzdaha, Duždeva palata, crkva Santa Maria della Salute, Trg Svetog Marka, crkva Svetog Marka… Nakon obilaska slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim časovima povratak brodom u luku Punta Sabioni i polazak za Republiku Srpsku. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

4. DAN: (21.11.2016. – ponedjeljak) BIJELJINA Dolazak u Bijeljinu u ranim jutarnjim časovima.

Više informacjia o ovom aranžmanu možete pronaći na Happy Travel Bijeljina

Happy Travel

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *