Tivćanin u kanuu preveslao Jadran

Pomorac Dejan Milošević (33) iz Tivta koji je u plastičnom kanuu dužine nepunih pet metara, uspio za nešto više od 34 sata aktivnog veslanja preći Jadran, od Boke do Barija, danas se vratio u Boku – Tivat, gdje su mu dobrodošlicu priredili porodica i prijatelji.

Hrabrog Tivćanina u jedrilici pratili su dvojica prijatelja, Boris Frančesković i Mihajlo Vukotić koji su mu bili osiguranje i logistička podrška.

„Trebalo mi je ukupno 34 i po sata aktivnog veslanja. Krenuo sam 21. septembra u 6,35 i stigao sam na drugu obalu 25. sepembra negdje oko jedan popodne. Billo je jako naporno. Prvog dana plovidbe sve je proteklo u redu iako su probleme pravili valovi od juga na otvorenom moru pred Bokom i povremena kiša.

Drugog dana bio je problem sa ogromnim valovima od juga, po tri, četiri metra. Radio Dubrovnik nas je upozorio na opasnost.

Treći dan je ostalo mrtvoga mora od maestrala. Četvrti dan je bilo prilično mirno, tako da sam taj dan preko osam sati veslao. Peti dan je bilo maestrala, Radio Bari je javio da je sedam force, valovi preko četiri metra. Ja sam uspio nekih sat vremena da veslam po tim valovima. Kao pomorac prošao sam Atlantik, Pacifik, Indijski okean, ali me Jadran naučio pameti za sva vremena“ – kazao je Milošević.

img_0668

Dejan Milošević, je inače član tima „K4“, koji se bavi ekstremnim sportovima. Kako je kazao ovaj podvig je posvetio ćerki Viti.

Foto: Željko Perković – Foto Riva, Boka News

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *