Tenerife: Mjesto koje izgleda kao raj

Najveće kanarsko ostrvo nudi sve – razne plaže od kojih svaki dan možete birati drugu, sjajnu kuhinju, pa i piramide!

Posjetite papige i delfine
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Početak posjete započnite na sjeveru, u parku Loro, koji je prije 43 godine otvoren kao rezervat za papige. Danas tamo žive mnoge životinjske vrste, poput gorila, više od 300 vrsti papiga, a postoji i ogroman akvarijum. Svakodnevno se održavaju i razni šou programi s delfinima, morskim lavovima i orkama.

Smjestite se u Kosta Adehe i odaberite plažu
Foto: Thinkstock 

Foto: Thinkstock

Putnici koji uplate povoljni aranžman, obično idu u Kosta Adehe, na južnu obalu ostrva. Nije teško zaključiti zašto ovdje postoji plaža za svaku namenu; Fanabe s brojnim barovima, Dukve blizu hotela i Los Kristijanos, gdje možete čak i u šoping. S druge strane, ako želite da ronite i istražujete morsko dno, posjetite plažu Amerikas. Gdje god otišli, jedno je sigurno – za relativno malo novca ćete se odlično najesti.

Ponašajte se poput Španaca
Foto: Thinkstock
 
Foto: Thinkstock

Nakon noćnog izlaska, probudite se oko 10, spustite u bar, naručite kortado (kafu s mlekom) i idite na plažu. Ručajte poslije 2 sata, a nakon toga se spremite za sijestu, koju je najbolje provesti u hladovini i sakriti se od sunca. Kasnije se vratite na plažu, pronađite bar i pijuckajte nešto hladno. Ne večerajte ništa prije 10, jer je Špancima ovo uobičajeno vrijeme za večeru.

Probajte lokalne specijalitete
Foto: Thinkstock
 
Foto: Thinkstock

Kad vam je dosta restorana po plažama, odvezite se na sjever gdje ćete naći restoran Otelo. Gulaš od zeca, piletina s bijelim lukom i Papas arugadas neka su od najukusnijih jela koja tamo možete da probate. Papas je zapravo krompir koji je kuvan u morskoj vodi, ima dosta drugačiji ukus od standardno spremljenih krompira, a redovno se služi s dvije vrste sosa. Što se tiče ribe, posjetite restoran na jugoistoku ostrva, Maonolo II. Odaberite jelo iz akvarijuma, i jednostavno uživajte u svežini ukusa…

Posjetite piramide
Foto: Thinkstock
 
Foto: Thinkstock

Šta Egipat i Tenerife imaju zajedničko? Vjerovali ili ne – piramide. Iako seljaci na sjeveru odavno znaju za “kamenje” usred polja, tek je devedesetih godina prošlog vijeka otkriveno da je riječ zapravo o piramidama. Njih je otkrio norveški arheolog i istraživač Tor Hejerdal, a danas su jedna od znamenitosti ostrva.

Izvor: punkufer.hr

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *