Sedam trikova za kupovinu najpovoljnijih avio karata!

Svi mi želimo dobiti najjeftiniju moguću cijenu prilikom kupovine avio karata, a cijene variraju tiokom cijele godine.

Je li bolje kupiti kartu nekoliko mjeseci prije putovanja ili čekati posljednji trenutak?

1. Izbjegavajte kupovinu petkom

Petak je najpopularniji dan za putovanje u nedjelji, a cijene karata tokom dana rastu i do 21 posto. Barem je tako bilo u 2016. Stoga, ako ste u mogućnosti, izbjegavajte kupovinu tokom petka i obavite to ranije.

2. Budite ranoranilac (za kratke letove)

Rezervacija karte minimalno 70 dana prije vašeg leta garantuje vam dobru cijenu, posebno za kratke letove, a kako se bliži dan leta, tako cijene rastu. T

3. Kasnija rezervacija (za duže letove)

Za duže letove važi suprotno pravilo. Ako planirate let avionom u neku udaljenu destinaciju, ne biste trebali rezervisati svoju kartu ranije od 47 dana prije leta, a ako možete, ostavite kupovinu za što kasniji termin. Naravno, pazite da vam ne prodaju sve karte.

4. Nemojte čekati do ljeta

Planirate li odmor u ljetnim mjesecima negdje u blizini, nikako nemojte čekati zadnji trenutak kako biste rezervisali svoje karte. Tokom tih mjeseci cijene drastično rastu i ako planirate uštedjeti, nećete dobro proći.

5. Bez povratka u nedjelju

Iako nam se nekako najljepše čini da odmor završimo u nedjelju, zapravo je to najgore što možemo učiniti ako želimo uštediti na avio kartama. Analizirali smo cijene karata u 2016. i vidjeli da su cijene povratnih letova tokom ljetne sezone bile 30 posto veće nego cijene kroz nedjelju, piše punkufer.hr.

6. Utorak nudi najbolje cijene

Iako je ovo nepisano pravilo, najniže cijene avio karata dobićete ako kartu kupujete u utorak. Zašto je tome tako niko ne zna, ali utorak nudi najjeftinije karte. Naravno, to se ne odnosi na akcijske ponude, koje se većinom vežu za srijedu i četvrtak.

7. Kupovina s drugog računara

Znate ono da uvijek postoji neko ko prati vašu aktivnost na Internetu? Isto vrijedi i za online kupovinu avio karata. Ako koristite popularni Skyscanner, onda morate znati da on pamti vašu aktivnost preko vaše IP adrese i temeljem toga prilagođava cijenu karata na pretraživaču. Stoga, ako ste istraživali kakve su cijene karata na jednom računaru i niste se odlučili za kupovinu, rezervaciju obavite na drugom računaru i tako prevarite sistem. Provjereno.

Izvor: punkufer.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *