Saša Kulinović: 160 km trčanja po najljepšim krajolicima Dalmacije

Ovih dana Novljani po ko zna koji put imaju razloga biti ponosni na svog sugrađanina Sašu Kulinovića, koji je učešćem na Prvom Dalmacija Ultra Trail-u ostvario zavidan rezultat, pretrčavši preko 160 kilometara za 35 sati.

Prvi Dalmacija Ultra Trail održan je od 21. do 23. oktobra, učešće je uzelo oko 300 takmičara iz 31 zemlje, među kojima je bio i Saša Kulinović, jedini predstavnik Herceg Novog i Crne Gore na ovoj nesvakidašnjoj trci u Dalmaciji.

Kako i sam kaže teren je bio izuzetno težak i nesvakidašnji za ultra trail trke, jer je gotovo sve kamen, a uprkos kiši koja ih je povremeno pratila i usporavala trku, ni u jednom trenutku nije doveden u pitanje dolazak trkača na cilj.

Za ovu trku pripremao se nekoliko mjeseci, u međuvremu je bio učesnik i organizator drugih trka koje su održavane tokom proljeća i ljeta.

“Trka je bila odlično organizovana, ni u jednom trenutku  nije bio doveden u pitanje dolazak trkača na cilj. Stigao sam za tačno 35 sati. Nije bilo spavanja, a na 12 kontrolnih  tački smo imali osvježenje.” ističe Saša dodajući da je na pola puta bila velika kontrolna tačka sa toplim obrokom i torbom sa odjećom za presvlačenje, koju su svi takmičari ostavili prethodnog dana.…Međutim, odmaranje zarad osvježenja i suve odjeće, trajalo je samo nekoliko minuta.

Saša je istakao da posebnu zahvalnost duguje opštini Herceg Novi i riders.me za koje je snimao video, gdje će biti promovisan kao ultramaratonac, a pored toga značila mu je podrška trkačice Jelene Tomić iz Splita i ekipe iz Dubrovnika, jer su bodrili jedni druge do samog kraja trke.

Dalmacija Ultra Trail je u četiri dužinske kategorije trkačima povezala mnoge gradove i opštine Dalmacije poput Omiša, Dugog Rata, Podstrane, Splita, Solina, Kaštela, Klisa, Zadvarja, Baške Vode, Brela i planinama Kozjakom, Mosorom, Biokovom i omiškom Dinarom.

Pobjednik trke na 110 km je Duje Lekšić Crv. Najbolji na 100 milja Dalmacije 2016. je Slovenac Toni Vencelj, dok je na cilj u Omišu stigla  prva dama trke na 100 milja, legendarna Francesca Canepa, kao četvrta u ukupnom poretku.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *