Sakura festivali u susret proljeću

SAKURA ili cvjetanje trešnjinog cvijeta na Okinavi je počelo još u januaru, ali pravi “ružičasti snijeg” nastupiće u martu, pa tada treba planirati putovanje u Japan, gdje se organizuju brojni festivali u čast proleća. Ipak, kome je Japan daleko, može i do gradova u Evropi koji u svojim parkovima slave trešnjin cvijet.

Pariz, Francuska – Ko se zatekne u Gradu svjetlosti u martu treba da prošeta Marsovim parkom i uživa u sakuri sa Ajfelovim tornjem u pozadini.

London, Velika Britanija – Postoji mnogo parkova u kojima se može doživjeti sakura, ali Ki bašta u martu izgleda kao da je na nju pao ružičasti snijeg!

Berlin, Nemačka – Garten der Velt ima tematski dio namijenjen Aziji, ali ko se zatekne u Bonu može da šeta čitavom ulicom pod trešnjinim cvijetom. U Hamburgu se svakog maja organizuje festival posvećen trešnjinom cvijetu i Japanu.

Prag, Češka – U Petrinom parku svakog proljeća procvjeta bezbroj sakurinih cvjetova, a ulaz se ne plaća.

Rim, Italija – Prošetajte parkom Lago, koga na proljeće preplave ružičasti cvjetovi japanskih trešnji.

Kopenhagen, Danska – Sakura festival se u Kopenhagenu održava krajem aprila, a to je odlična prilika da se u ovom lijepom gradu uživa u kasnom mirisu proljeća.

Izvor: A.M. – novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *