Rijeka: Sve u znaku Karnevala (FOTO)

U sljedeća skoro dva mjeseca u Rijeci malo šta neće imati veze s Riječkim karnevalom. Peto riječko godišnje doba kao i uvijek slijedi tradiciju i započinje na Antonju 17. januara i traje sve do Pepelnice koja ove godine pada 1. marta.Stoga, opustimo se i krenimo na ludo putovanje koje nakon podizanja Pusta uključuje odabir nove Kraljice Riječkog karnevala i predaju ključeva Grada maškarama, vozi nas kroz brojne maškarane zabave, pjesmu i ples, sportska, gastronomska, humanitarna događanja… i završava s dvije velike karnevalske povorke.

Foto: www.rijecki-karneval.hr
Foto: www.rijecki-karneval.hr

„Počinje još jedan Riječki karneval, 34. po redu, koji će ove godine, na radost svih nas koji ga volimo trajati nešto duže no lani. Pripremljen je bogat i zanimljiv program i vjerujem da će među brojnim maškaranim zbivanjima svatko pronaći nešto po svom guštu. U ovogodišnjoj Međunarodnoj povorci Riječkog karnevala očekujemo oko 10.000 sudionika u stotinjak karnevalskih grupa. Stoga pozivam sve koji mogu i žele da se pridruže maškaranim zbivanjima i da budu dio jednog od najvećih europskih i svjetskih karnevala“ – rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel dodavši i kako je Riječki karneval dio projekta Evropske prestonice kulture u sklopu kojeg su takođe pripremljeni karnevalski programi.

Obersnel je naglasio i da će Riječki karneval ponovno imati i humanitarnu notu te će se na tradicionalnom karnevalskom balu prikupljati sredstva za Udrugu osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije.

Foto: www.rijecki-karneval.hr
Foto: www.rijecki-karneval.hr

Kroz programe Riječkog karnevala 2017. proveo nas je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. Dan kada maškare dobijaju ključ Grada i svoju novu kraljevsku predstavnicu je petak 20. januar u Dvorani mladosti, a karte za Izbor Kraljice već su od danas u prodaji u Turističkom informativnom centru, Korzo 14 po cijeni od 25 kn. Karte će se moći kupiti i ispred Dvorane Mladosti dva sata prije početka programa. Ono po čemu je Riječki karneval najpoznatiji su dvije velike karnevalske povorke na Korzu, a ove godine dječja je zakazana za 18. februar te „velika“ za 26. februar. Prijave za obje povorke su još uvijek u toku na stranicama www.rijecki-karneval.hr i traju do 15. januara.

Tu su i dva velika sportska događaja – Carnival Snowboard Session na gatu Karoline Riječke 4. februara i Maškarani auto-rally Pariz – Bakar 11. februara. Ex port Delta je i ove godine glavni koncertni centar uz Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom u sklopu kojih će nastupiti Jole, S.A.R.S., Jelena Rozga, a završava se Carnival DJ Session partyjem. Najavljeno je nekoliko humanitarnih akcija – uz veliki Humanitarni karnevalski bal tu je i humanitarna prodaja jote i maneštre na Korzu, karaoke i pidžama party u organzaciji K.U. Čiket i ove godine imaju humanitarni predznak, a održaće se i tradicionalno dobrovoljno davanje krvi.

Foto: www.rijecki-karneval.hr
Foto: www.rijecki-karneval.hr

Cjelokupni program Riječkog karnevala 2017., uz sve detalje o karnevalu, a uskoro i popis karnevalskih grupa, moguće je pronaći na službenim stranicama www.rijecki-karneval.hr.

Kao dugogodišnji pokrovitelj Riječkog karnevala i zabava koje nas očekuju u ex port Delti, regionalni direktor prodaje Zagrebačke pivovare za regiju Istra i Kvarner Vladislav Šipka najavio je program u sklopu Karnevalskih zabava sa Zagrebačkom pivovarom. Sezonu koncerata otvara popularni Jole 4. februara, slijedi jedna od najvećih live atrakcija u regiji, beogradski sastav S.A.R.S. 11. februara, Jelena Rozga će ex port Deltu zagrijati 18. februara te veliki Carnival DJ Session 25. februara uz DJ-a Stefana Noferinija. 

 Meštar Toni pozvao je sve da učestvuju u programima Riječkog karnevala, počevši s dizanjem pusta koji se kao i svake godine održava na više lokacija, ali vremenski usklađeno u 18 sati – na ispred Doma Pašac, ispred Doma kulture na Pehlinu i ispred Doma Zamet. Toni je još jednom ponovio poziv na Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada 20. januara u Dvorani mladosti, da se uz pjesmu i ples obilježi početak vladavine maškara uz karnevalski moto – Budi što želiš, dođi na Riječki karneval!

visitrijeka.hr

logorijeka1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *