Riječki karneval dobio novu Kraljicu i ključeve Grada

Elaie Filipović vlada Riječkim karnevalom sljedećih godinu dana

Ključ Grada Rijeke u rukama je maškara, a ona koja je od strane žirija prepoznata kao pripadnica kraljevskog roda i koja će sljedećih godinu dana biti predstavnica svih maškara zove se Elaie Filipović. Uz svesrdnu pomoć svoje karnevalske grupe Škrljevske maškari nadmašila je jaku konkurenciju i postala 22. Kraljica Riječkog karnevala, a Meštar Toni preuzeo je od gradonačelnika ključ Grada koji maškarama prepušta potpunu vlast sljedećih pet nedjelja. Od sada samo neozbiljno…

Meštri ceremonije Izbora Kraljice, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, proveli su punu Dvoranu  mladosti kroz veče urnebesnih nastupa karnevalskih grupa, uz muzičku podlogu legendarnog Duška Jeličića i Bonace. Osim nove Kraljice, Izbor je donio i dvije pratilje – prvu pratilju Petru Prar iz K.U. Gušti  su gušti iz Rijeke i drugu pratilju Robertu Dešković iz Karnevalske udruge Vavek parićani iz Matulja. Roberta je slavila dvostruko, jer je ove godine najkarnevalskijom grupom proglašena baš njena –  Karnevalska udruga Vavek parićani za svoj nezaboravni nastup s maskom „Zavavek kuntenta“.

Tešku, ali ujedno zabavnu ulogu karnevalskog žirija preuzeli su sljedeći poznavatelji i dokazani ljubitelji Riječkog karnevala i maškarane tradicije: Sandra Ložnik Videčak, Kraljica Riječkog karnevala 2017., Aleksandar Cicimov, član boarda FECC-a – Evropskog udruženja karnevalskih gradova, Slobodan Marelja-Bošnjak, vođa Mesopusne kumpanije Grad Grobnik, Stella Paris, meštrica Maškaranog auto-rallyja Pariz – Bakar, Maja Stepančić, sekretarica Riječke udruge karnevalista, Egon Vinter, predstavnik pokrovitelja Erste&Steiermärkische Bank i Ivan Blažević, predstavnik pokrovitelja Renault Adria PA Škurinje.

Zajedno s uvaženim žirijem, ove godine je po prvi put za Kraljicu Riječkog karnevala ravnopravno glasala i publika u dvorani, a svi glasovi su tokom glasanja bili transparentno prikazivani. Uz kraljevsku krunu i statusni „zlatni plašt“ te brojne poklone pokrovitelja, nova Kraljica Riječkog karnevala dobila je i posebno dizajnirani poklon od Zlatarne Grabušić.

Nova Kraljica Elaie i Meštar Toni su u ime svih maškara vlast u potpunosti preuzeli na kraju ceremonije. Činom predaje ključa Grada od gradonačelnika Vojka Obersnela i najslužbenije je započelo vrijeme karnevala koje će nas provesti kroz brojne maškarane zabave, pjesmu i ples, sportska, gastronomska, humanitarna događanja… i završiti s dvije velike karnevalske povorke 18. i 26. februara.

visitrijeka.hr 

logorijeka1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *