Riječki hostel 1W – Svijet u malom (FOTO)

Hostel 1W predstavlja savršen hibrid hotela i hostela, dizajnerskog smještaja po pristupačnim cijenama. Smješten je u samom srcu grada Rijeke, samo 20 m od glavne pješačke staze – Korza.

Ova lokacija omogućava upoznavanje centra grada na Riječini šetnjom, ispijanje kafe na sunčanim gradskim terasama te uživanje u noćnom životu bez potrebe prevoza.

Hostel 1W – One world, one beat

Vlasnik hostela Nicola Capobianco zaslužan za unošenje dizajnerskog elementa u segment smještaja koji je u Hrvatskoj često prosječan, a u inostranstvu jako popularan te naišao na veliku podršku i oduševljenje javnosti koja je brzo prepoznala kvalitet ovog hostela.

Spoj neodoljivog dizajna enterijera, pristupačne cijene te veoma simpatično osoblje zaslužni su da je ovaj hostel ugostio brojne putnike te stekao svjetski ugled u svijetu putovanja, ali i podigao uobičajen standard hostela na jednu potpuno drugu razinu te ujedno i stekao prikladnu titulu luksuznog hostela.

hostel_1w5

Još jedna od posebnosti ovog hostela jeste i samo ime koje ujedno predstavlja i cjelokupnu viziju istog. Ime hostela 1W je skraćenica od One World, jer hostel predstavlja “svijet u malom” u kojem se susreću putnici iz različitih dijelova svijeta, a njihovo srce kuca kao jedno, bez obzira na kulturu, religiju ili seksualnu orijentaciju…iz toga proizlazi i slogan hostela 1W: One world, one beat.

hostel_1w3

Hostel 1W u knjizi Luxury Hostels of Europe

U drugom izdanju knjige Luxury Hostels of Europe našao se dizajnerski Hostel 1W, čime mu je odano veliko priznanje za sav rad i trud.

hostel_1w2-1024x517

Sigurno će upravo zbog ove knjige te preporuke svjetski priznatog blogera hostel privući još više turista u Rijeku. U drugom izdanju knjige nalaze se hosteli iz čitave Europe te Kashove  preporuke o istim što je razlog više za ponos čitavog osoblja hostela 1W, ali i Rijeke uopšte.

Autor: Katja Grubiša – StiluetaFoto: www.one-world.com.hr 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *