Riječka gastro avantura – Nedjelja čokolade i bakalara

U okviru manifestacije Ri gastro, u periodu od 02. do 16. decembra biće održana nedjelja bakalara i čokolade, a svi posjetioci imaće priliku da uživaju u delicijama pripremljenim od ove dvije namirnice.

Ri gastro je kao po starom običaju ostavio najbolje za kraj, 02. decembra u slavu čokolade kreće nova i posljednja ovogodišnja epizoda riječke gastronomske manifestacije i ne staje sve do 16. decembra kada je  zatvara nedjelja posvećena bakalaru.

Oni koji više preferiraju šparoge, trešnje, srdelice, smokve i lignje, ostatak zvijezdi Ri gastra, imali su priliku uživati u tim delicijama tokom godine, ali kako je Ri gastro neprekidan krug, dolaskom sezone svake namirnice i oni će ponovno doći na svoje.

Do tada će nam Nedjelja čokolade i Nedjelja bakalara ponuditi mnoštvo dobre hrane, do sada najveći broj gastronomskih radionica za velike i male, druženje uz knjigu u Dječjem odjelu Stribor Gradske biblioteke Rijeka i kao vrhunac Gourmet priču ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca.

Ova gastro-priča će kao i prethodnih godina okupiti brojne ugostitelje koji će za simboličan iznos nuditi slasne zalogaje, a cilj je ponovno prikupljanje pomoći za Socijalnu samoposlugu.

Domaćini iz Zajca nakon uživanja u iću i piću pozivaju na Simfonijski koncert Bartók – Debussy – Beethoven.

pustolovi.com/visitrijeka.hr, foto:gradrijeka.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *