Ravna planina – savršeno mjesto za sve zaljubljenike u zimske sportove

Ski sezona je već uveliko počela, što dokazuje i činjenica da ski centri kako u BiH tako i u regionu bilježe više nego odličnu posjetu. Jedan od njih je svakako i ski centar “Ravna planina” koji dnevno posjeti preko hiljadu skijaša. Uređeno skijalište, izuzetno povoljne cijene ski pasa, vrhunska usluga i odlična zabava mamac su za brojne posjetioce…

Ravna planina se prostire između Paljanske kotline i južno se spaja sa Jahorinom – olimpijskom ljepoticom. Bajkoviti predjeli, bogati šumom, biljnim i životinjskim svijetom oduvijek su bili utočište za planinare i ljubitelje prirode.

Od Pala, preko Ravne planine, pa sve do Jahorine, postoje obilježene planinarske staze, vikend naselje, a od prošle godine uređena je i ski staza dužine 1200 metara, do čijeg vrha se stiže liftom kapaciteta 800 skijakaša na sat.

Foto: Ski centar "Ravna planina"
Foto: Ski centar “Ravna planina”

Ski-centar se nalazi u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na tri kilometra od centra Pala. Povezan je sa stazom za nordijsko skijanje i stazom za motorne sanke,  u dužini od 12km sa mogućnošču rekreativnog alpskog skijanja. 

Gostima je na raspolaganju parking za veliki broj automobila i autobusa, dječiji lift, kao i dječiji zimski ski – vrtić, te restoran “Gondola”, koji u svojoj ponudi ima mnoštvo specijaliteta, čak i za najprobirljivije goste.

Foto: Ski centar "Ravna planina"
Foto: Ski centar “Ravna planina”

Za sve one koji vole da uživaju u nešto toplijoj atmosferi uz ugodne zvuke muzike i čašicu vina koje su domaćini pažljivo odabrali tako da ugode ukusu svakog gosta, ili čitanje knjige uz pucketanje vatre, tu je kamin sala sa ognjištem na sredini, uređena u etno stilu sa primjesom modernog enterijera.

Foto: Ski centar "Ravna planina"
Foto: Ski centar “Ravna planina”

Cijelom dužinom restorana prostire se terasa, savršena za uživanje na sunčanom danu, svježem vazduhu i inspirativnom pogledu na ljepote Ravne planine.

Za ljubitelje zimskih sportova cijene ski pasa kreću se po izuzetno pristupačnim cijenama, pa tako dnevna karta košta 15 KM, poludnevna je nešto jeftinija i košta 10 KM, dok je karta za noćno skijanje 15 KM.

Foto: Ski centar "Ravna planina"
Foto: Ski centar “Ravna planina”

Za najmlađe posjetioce, ali i one malo starije koji bi voljeli da se oprobaju u zimski avanturama, Smučarski klub Pale organizuje školu skijanja, u koju su uključene animacije i ski vrtić za najmlađe, kao i obuka početnika, te napredna škola skijanja i takmičarski tim.

Foto: Ski centar "Ravna planina"
Foto: Ski centar “Ravna planina”

CIJENE SKI ČASOVA (KM)

Grupna nastava: 

  • 5 dana po 3 časa: 100 KM
  • 15 dana po 3 časa: 140 KM
  • 60 dana po 3 časa: 480 KM

Individualna nastava: 

  • 1 čas (55 min): 25 KM

Informacije:
Željko – 065 528 694
Igor – 065 606 390
email: skiklubpale@gmail.com

Više informacija možete pronaći na zvaničnoj web prezentaciji Ski centra “Ravna planina”

Izvor: pustolovi.com/ski-rp.com


 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *