Rajski restoran na stijeni – Do ovog restorana idete pješice, ali se vraćate čamcem

Nedaleko od prelijepe plaže Michanwi Pingwe na afričkom ostrvu Zanzibar nalazi se jedinstven restoran prikladno nazvan “The Rock” (kamen). Smješten na 4 metra visokoj stijeni nudi magičan pogled na Indijski okean koji ga okružuje. Otkako je otvoren 2012. godine predstavlja pravu atrakciju.

Da biste stigli na vaše nesvakidašnje odredište, možete pješice po pijesku, jer je voda izuzetno plitka, međutim u povratku će vam zatrebati čamac, zbog plime i podizanja nivoa mora.

Pored zadivljujućeg pogleda i čistog morskog vazduha, restoran uglavnom nudi svježu ribu izvađenu iz okeana. Može da ugosti do 45 osoba i otvoren je u vrijeme ručka i večere. Svega 12 stolova nalazi se u restoranu izgrađenom u jednostavnom, ostrvskom stilu sa terasom koja ga sa svih strana okružuje.

Jedan od vlasnika ovog, kako on kaže “magičnog mjesta”, ističe da kad je prvi put ugledao stjenu kako usamljeno stoji u vodi, znao je da je savršena za lokal koji će posjetiocima da pruži ukusna jela, lijep pogled na more i naravno uzbudljiv odlazak kući.

Restoran vam nakon ukusne večere obezbeđuje i prevoz do obale, pa ne morate da brinete da ćete morati da se bućnete kako biste stigli nazad do svog smještaja.

 blic.rs/kucastil.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *