Provedite vikend krstareći kanjonom Drine

Ukoliko ste se umorili od užurbane svakodnevice, gradske buke i zagađenog vazduha, sada je idealno vrijeme za odlazak u prirodu i krstarenje kanjonom Drine.

Foto: Tara Green

Kanjon Drine je drugi po dubini u Evropi, a nekada davno bio je čuven po svojoj plahovitosti, krasili su ga brzaci i brojni bukovi poput onih na Tari, ali su nažalost nestali kada je izgrađena hidroelektrana u Perućcu, pa je danas taj dio Drine u dužini oko 50 km pretvoren u jezero, te je samim tim pogodan za organizovanje izleta brodićem. 

Već više od 10 godina iz Višegrada se organizuju izleti rijekom Drinom na relaciji Višegrad – Perućac i Višegrad – Bajina Bašta, međutim, sredinom ovog mjeseca i TO Bajina Bašta obogatila je svoju ponudu uvođenjem novog turističkog brodića “Grizli” koji je svoju prvu komercijalnu turu imao 11. juna. Ovaj brodić projektovan je tako da može primiti 140 putnika i vodi vas kroz najskrivenije dijelove kanjona Drine što predstavlja svojevrstan užitak za sve ljubitelje prirode.

Foto: Tara Green

Kažu da je nevjerovatan osjećaj provesti nekoliko sati ploveći ovim pomalo zaboravljenim prirodnim draguljem koji u sebi skriva nevjerovatne prizore netaknute prirode, od  stjenovitih usjeka, preko božanstvenih kamenih ostrva do prelijepih vodopada. Tako da ukoliko želite da se makar na jedan dan izolujete od gradske vreve i uživate u svim blagodetima prirode, onda je krstarenje kanjonom Drine pravi izbor za vas. 

Informacije o terminima polazaka brodića možete pronaći na stranicama TO Višegrad i TO Bajina Bašta.

Autor: pustolovi.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *