Praški kafić u kojem se ne plaća ni gotovinom ni karticama

U današnje vrijeme, koje slobodno možemo da nazovemo digitalnim, kafane i dalje rade. Kafa se pije, a jedan kafić u Pragu odlučio je da uvede sasvim drugačiji način plaćanja.

Kada idete u Paralelni Polis u dio grada Holešovice, ne morate da nosite novčanik jer tamo naručeno piće možete da platite Bitkoinima.

Zapravo, novčanik vam i ne treba, jer je jedino sredstvo kojim možete da platite isključivo spomenuta kripto-valuta.

❤️

A post shared by Oldrich Horak (@horakol) on

Kafić je osnovao anarhističko-etički kolektiv hakera (tako se sami nazivaju) Ztohoven, pa možda ne čudi što prihvataju spomenutu kripto-valutu jer su mnogi uvjereni da je budućnost upravo u njoj.

Konobarica Alžbeta Svodobova ugradila je u šaku implantat povezan s Bitkoinom, pa nigdje ne ide bez svog virtuelnog novčanika.

Ona objašnjava da je cilj približiti Bitkoin običnim ljudima, i da kafić nije za hakere, već prvenstveno za edukaciju ljudi o raznim oblicima plaćanja koji će sutra možda zameniti postojeće.

Vi ne morate da imate nikakav čip, a ako ne znate gdje da kupite Bitkoine, to možete da učinite na samom ulazu u kafić, gdje se nalazi Bitkoin konverter.

Nakon toga vam preostaje samo da sjednete, naručite omiljeno piće i platite ga ovom virtuelnom valutom, čija je vrijednost u međuvremenu došla do priličnih visina.

Izvor: punkufer.hr

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *