Posjetite Temišvar za samo 19€

TERMIN: 29.10.2016.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Beograda sa parkinga u Bloku 42 (prekoputa ulaza na buvlju pijacu) u 06.00 h. Vožnja kroz Srbiju, kratka pauza za jutarnju kafu i osveženje pred graničnim prelazom. Posle carinske i pasoške kontrole nastavljamo put do Temišvara.

Dolazak u Temišvar Obilazak grada: Saborna crkva (srpske pravoslavne crkve) posvećena Sv.Đorđu, sagrađena je 1748 god. U crkvi se nalazi vredan ikonostas, delo Kostanstina Danila.; Vladicanski dom, Trg Ujedinjenja, Trg Slobode sa zgradom  Garde i starom Gradskom  kućom. Nastavak šetnje do drugog gradskog trga – Trga pobede sa najstarijom gradskom zgradom- dvorac Huniazilor (podignut je u XV veku po nalogu vojvode od Transilvanije, potomku de Hunador – u našoj istoriji poznat kao Sibinjanin Janko). U dvorcu je danas muzej Banata, gde se na jednom kraju nalazi zgrada Opere i nacionalnog teatra ( koja ima repertoar na rumunskom, nemačkom i mađarskom jeziku) na drugom kraju dvorca se nalazi katedralni hram Banatske mitropolije, rumunske pravoslavne crkve.

Po završenom razgledanju jedan sat slobodno u užem gradskom jezgru. Nakon toga organizovani odlazak u “ Lulius Mall”, jedan od najvećih trznih centara u ovom delu Evrope ili slobodno vreme ko ne želi da ide u tržni centar.  Nakon slobodnog vremena, sastanak grupe ispred autobusa na parkingu tržnog centra u dogovoreno vreme sa vodičem/pratiocem grupe.

Polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima na mesto polaska. Kraj usluge.

Cijena izleta: 19€

Više informacija o ovom aranžamanu možete pronaći na oktopod.rs

oktopod.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *