Posjetite prvi Festival gljiva u Lonjskom polju

Najzanimljiviji dio dana počinje u 15 sati, kuvanjem i podjelom najvećeg moslavačkog gljivarskog rižota u organizaciji i izvedbi Etno kulinarske akademije Garešnica.

Festival gljiva u Parku prirode Lonjsko polje održava se ove godine po prvi put kako bi se populariziralo gljivarstvo.

Manifestacija se održava 15. oktobra 2016., a glavni događaj biće na prostoru Prijemnog centra Repušnica – moslavačkih vrata u Park prirode Lonjsko polje.

Gljive (Foto: stockfood)

Stručni program Festivala gljiva počinje u 10.15h predavanjem “Gljive i živi svijet u Parku prirode Lonjsko polje”, nakon čega slijedi otvaranje izložbe gljiva u 11 sati, a istovremeno izlagači na štandovima, porodična poljoprivredna gazdinstva i proizvođači gljiva, predstaviće svoje proizvode. Uz njih, tu će biti i moslavački vinari, organizovana je likovna kolonija, izložba fotografija, izleti u Park prirode koji uključuju rekreativno jahanje ili vožnju kočijom.

Najzanimljiviji dio dana počinje u 15 sati, kuvanjem i podjelom najvećeg moslavačkog gljivarskog rižota u organizaciji i izvedbi Etno kulinarske akademije Garešnica koja će za sve posjetioce osmisliti idealne kombinacije jela od gljiva i moslavačkih vina.

punkufer.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *