Posjetite Lisabon, magični grad na obali Atlantika

Kupanje i sunčanje na plažama rijeke Težo ili Atlantskog okeana, u kombinaciji sa kulturnim dešavanjima i obilaskom mnogobrojnih znamenitosti- to je ono što putovanje u Lisabon čini jedinstvenim u odnosu na boravak u ostalim evropskim metropolama. Lisabon, osim što nosi titulu glavnog grada Portugala, Lisabon je poznat i po fado muzici, lijepim građevinama, centru grada koji je pod zaštitom UNESCO-a, uzbudljivom noćnom životu… Interesantan podatak jeste da ni jedan svjetski rat nije došao do Lisabona. Ljetovališta Estoril i Cascais, koja se nalaze u njegovoj blizini, obogatiće vaše putovanje u Portugal kupanjem u Atlantskom okeanu.

Pogledajte detajlan plan i program puta za Lisabon, polasci su u FEBRUARU i u APRILU

Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. vijeku, a prvi gradski tramvaji mogu se vidjeti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Ono što bi trebalo da obiđete u Lisabonu, to su dva značajna obilježja: Most 25. april – najduži viseći most u Evropi – i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvi čovjek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti. 

Veći dio ovog autentičnog grada je brdovit, sa kaldrmom umjesto trotoara. Zbog neobičnog reljefa prevoz se, između ostalog, obavlja uz pomoć tri žičare i jednog lifta. Obilazak Lisabona olakšaće vam korišćenje tramvaja koji je tradicionalno prevozno sredstvo u ovom dijelu Portugala. Znamenitosti koje ne bi trebalo da propustite ako otputujete u Lisabon: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, Spomenik otkrićima

Izvor: Filip Travel

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *