Posjetite Kapadokiju i upoznajte magiju prirode

Jedna od najinteresantnijih destinacija u Turskoj, nalazi se u centralnoj Anadoliji…

Ova destinacija, Kapadokija, je zaista čudno mjesto, sa nevjerovatnim kamenim kućama, čudnim vulkanskim dimnjacima i podzemnim gradovima, a svake godine privlači ogroman broj turista. Još od antičkih vremena ona nosi svoje ime, a od 1985.godine je pod zaštitom Uneska.

Iako zbog političke situacije malo turista ove godine planira svoje putovanje u Tursku, fotograf Kris Mekgrat skoro je posjetio ovaj njen dio i prikazao nam dio magije koju je tamo uslikao.

Njegove fotografije predstavljaju nam interesantni i upečatljivi vulkanski pejzaž ove regije, kao i balone, kao neizbježnu atrakciju koju turisti obavezno moraju probati. Brojni organizatori vožnji balonom osmislili su specifične teme vožnje, pa nude šampanjac, kavijar i druge luksuzne pogodnosti, koje će vam ovo iskustvo dodatno uljepšati.

Inače, oko 38 miliona turista godišnje posjeti Tursku, a 2013.godine, samu regiju Kapadokije posjetilo je oko milion ljudi. Druga interesantna atrakcija koju Kapadokija nudi su podzemni gradovi, koje su prvi stanovnici ove regije kreirali duboko u vulkanskim stijenama, kako bi se sakrili od divljih životinja i surovih vremenskih prilika. Ovdje postoji oko 40 podzemnih gradova, ali je samo šest otvoreno za posjetioce.

Takođe, prije hiljadu godina, Kapadokiju su naselili hrišćani, koji su kreirali hiljade crkava, kapela i manastira u stijenama, koje i dan danas postoje.

Suveniri koje ovdje možete da vidite i kupite su zaista jedinstveni i ne možete ih videti bilo gdje drugo u svijetu. Ipak, pored sjajnih suvenira, samo putovanje i istraživanje Kapadokije biće vam idealna uspomena za čitav život.

Izvor: NN/luxlife

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *