Posjetite čudesne dvorce Bavarske

Čudesni dvorci Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze u šumovitom alpskom ambijentu južne Njemačke, ostvarenja su mladog i ekscentričnog bavarskog kralja Ludviga II (1845 – 1886) koji je bio opsjednut željom da gradi luksuzne i neobične palate. Iako je u dobroj mjeri uspio u svojim nastojanjima, potrošio je vijekovima sticano državno i porodično bogatstvo dinastije Vitelsbah zbog čega je, samo dan prije tragičnog kraja, zatočen i proglašen neuračunljivim.


1. dan 30.12.2016. / PETAK / SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – BANJA LUKA

Polazak iz Sarajeva oko 16:00 sati ispred Zemaljskog muzeja (Zenica 17.15h, Doboj 18.45h, Banja Luka 21.00h).Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju prema Njemačkoj.

2. dan 31.12.2016. / SUBOTA / SALZBURG – MINHEN
Dolazak u jutarnjim satima u poznati austrijski grad Salzburg. Po dolasku obilazak grada: Katedrala, Glokenšpil, Nadbiskupska palata, Mocartova kuća, Getraidegase, Mirabel dvorac i vrt… Slobodno vreme. Nastavak putovanja prema Minhenu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2016. Noćenje.

3. dan 01.01.2017. / NEDJELJA / Minhen
Doručak. Panoramski obilazak Minhena: dvorac Nimfenburg – ljetna rezidencija dinastije Vitelsbah, kraljevska rezidencija, Nacionalna opera i pozorište, galerija nove i stare Pinakoteke, glavni trg Marienplac sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (zvona), pijaca Viktualienmarkt… Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti (preporuka: pinakoteke, muzej BMW, Olimpijsko selo…). Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na večeru u jednu od najpoznatijih pivnica. Noćenje.

4. dan 02.01.2017. / PONEDJELJAK / Minhen – DVORAC NOJŠVANŠTAJN – DVORAC LINDERHOF – FISEN – MINHEN
Doručak. Odlazak do dvorca Nojšvanštajn, koji je podignut na nepristupačnoj litici u stilu staronjemačkih viteških zamkova. Inspirisao je Volta Diznija na izradu prepoznatljive “špice” za brojne crtane filmove. Nastavak putovanja do gradića Fisen, koji se nalazi na najvišoj tački u Bavarskoj (808m nadmorske visine). Nakon obilaska, nastavak putovanja do dvorca Linderhof, palate bavarskog kralja Ludviga II (druga polovina XIX vijeka). Prvobitno je izgrađen za potrebe lova a za Ludvigovog oca Maksimilijana II, kasnije ga je Ludvig II preuredio, u skladu sa svojim ukusom za ekscentričnost i pozlatio njegove odaje. Povratak u Minhen u večernjim satima. Noćenje.

5. dan 03.01.2017. / UTORAK / MINHEN – DVORAC HERENHIMZE
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Polazak prema najvećem bavarskom jezeru Himze. Po dolasku vožnja brodom do ostrva na kojem se nalazi prelijepi dvorac Herenhimze. Obilazak dvorca, koji je podignut posljednji, u rokoko stilu, po uzoru na Versaj. Nakon obilaska povratak brodom sa ostrva. U poslijepodnevnim satima polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku prema BiH.

6. dan 04.01.2017. / SRIJEDA / BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO.
Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI:
Za rezervacije do 31.10.2016. – 379 KM po osobi
Za rezervacije od 31.10.2016. – 409 KM po osobi

Više informacija o ovom aranžmanu možete pronaći na agencijakosmopolit.com

Turistička agencija Kosmopolit

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *