Posjetite Bratislavu za 149 KM

POLAZAK: 21.10.2016
POVRATAK: 24.10.2016
DANA: 4
NOĆENJA: 1
HOTEL: BRATISLAVA ★★★

Bratislava, šarmantni stari grad na Dunavu, sa mnoštvom tradicionalnih barova, sofisticiranih restorana, odličnom muzikom, od džeza do opere, dobio je današnje ime tek prije 90 godina, ali ima dugu i ponosnu istoriju iz doba prije Rimljana. Bila je dom Keltima, Rimljanima, Germanima, Mađarima, Jevrejima i Slovacima, tako da Bratislava odiše raznovrsnom kulturom, arhitekturom i kuhinjom.

1.DAN

Polazak iz Sarajeva, Zenice, Doboja i Tuzle u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Mađarsku, …

2.DAN

Dolazak u Bratislavu u jutarnjim satima. Shopping centar… kratki predah za kafu. Smještaj grupe u hotel do 13.30 h. Pauza za odmor. Fakultativno: obilazak grada: Tvrđava, Katedrala Sv. Martina, Mihaelova kapija, Starogradski trg sa Rolandovom fontanom, Palata Grasalkovic… Povratak u hotel. Noćenje…

3.DAN

Doručak. Odjava u 10.00 h. Fakultativno: Beč, u nekadašnju prestonicu dinastije Habsburg. Po dolasku, razgledanje grada:Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava tradicionalni novogodišnji koncert Bečke filharmonije, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Nastavak vožnje prema Outlet Centru Parndorf – pauza za shopping Parnodrfu . Odlazak prema Bratislavi. (Napomena: Polazak iz Bratislave u 19.00 h za putnike koji nisu išli na jednodnevni izlet u Beč).

4.DAN

Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima..

Više informacija o ovom aranžmanu možete pronaći na grandtours.ba

Grand Tours

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *