Popovići su obišli pola svijeta – ovo je njihov savjet za jeftinije putovanje

Zavrtite globus i lupite prstom zatvorenih očiju – ako pogodite kopno, velika je vjerovatnoća da su Vuk i Marina Popović iz Beograda posjetili to mjesto. Ovaj mladi bračni par pravih pustolova na najbolji način je spojio lijepo i korisno, pa danas i njihovi sinovi imaju pozamašan broj pečata u pasošima.

Ovo dvoje 32-godišnjaka u vezi su već 14 godina, a pre sedam godina su izgovorili sudbonosno “da”. Žive na relaciji Čačak-Beograd i zajedno imaju firmu koja se bavi proizvodnjom softvera za klijente iz inostranstva – Vuk se ovim poslom bavi od svojih tinejdžerskih dana. Budući da su zbog poslovnih obaveza često na putu, rešili su da na najbolji način spoje lepo i korisno.

– Putujemo često zbog poslovnih obaveza, ali se trudimo i da uživamo. Na primer, ako se desi da imamo tri konferencije u malom vremenskom razmaku u Americi, mi odemo svi zajedno sa dečicom jer smo jako vezani i ne volimo da se razdvajamo. Često odemo negde i na nekoliko meseci, pa onda obiđemo više zemalja u “turi” – priča Vuk, koji sa svojom suprugom ima dva sina Tadiju i Andriju.

PopovićiPopovići na okupu, Foto: Privatna arhiva

Mala, slatka porodica svetskih putnika svage godine obiđe po nekoliko zemalja, pa su tako do sada bili u 85 različitih država.

– Najjači utisak su na nas ostavili definitivno Tajland, Kuba, Japan, Maldivi, Bahami, Kostarika, Jamajka, Meksiko… Zaista se trudimo da što više upoznamo narod i kulturu svake zemlje koju obiđemo. Malo je teže sa malom decom, ali i oni polako rastu i navikavaju se na putovanja. Dečica, inače, obožavaju avion, dok se supruga i ja jako plašimo – iskren je naš sagovornik, dodajući da se nakon svih ovih godina još uvek nije navikao na prekookeanske letove.

PopovićiU pustinji u Dubaiju,  Foto: Privatna arhiva

Ali, ne dozvoljavaju da ih to sputa – naprotiv. Iako uvek idu tamo gde ih put navede, imaju listu zemalja koje žele da posete, pa tako u sledećih godinu dana planiraju da vide Madagaskar, Mauricijus i Sejšele, a njima omiljene ali malo manje bezbedne delove Afrike i Južne Amerike planiraju da posete kad klinci malo porastu.

 Zbog svega ovoga Popoviće su mnogi uporedili sa poznatom porodicom Gi iz Amerike poznatijom kao “The Bucket List Family” – samo što su naši Popovići obišli čak i više destinacija nego oni. O svim svojim putovanjima pišu na sajtu “Our Life Trips”.

– Do sada smo pisali samo na engleskom i reakcije ljudi su bile jako pozitivne! Sada imamo i srpsku verziju i nadamo se da će se i našim ljudima dopasti – nada se Vuk.

PopovićiPopovići u Njujorku, Foto: Privatna arhiva

A za sve ljude koji bi želeli da putuju, ali nemaju mnogo novca, Popovići imaju poseban savet.

– Mi skoro nikad ne koristimo agencije, već samo bukiramo jer korišćenje airbnb-a i lowcost avio kompanije može biti i duplo ili više puta jeftinije od tradicionalnog načina putovanja – poručuju oni.

24.sata.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *