Pogled na Srbiju: Najljepši aerosnimci prirode

Zahvaljujući bespilotnim letjelicama, imamo priliku da mjesta koja su nam dobro poznata otkrijemo iz mnogo novih uglova.

Zato i ne čudi što su fotografi  koji bilježe prizore u prirodi potpuno oduševljeni dronovima i što se gotovo svakodnevno na internetu mogu pronaći spektakularni snimci nastali zahvaljujući njima.

Ne samo da nam ovakav oblik umjetnosti omogućava da uživamo u još ljepšem i nesvakidašnjem snimku već nam pomaže da bolje pogledamo neke teško pristupačne lokacije ili dijelove nekih mijesta do kojih je nemoguće doći tlom: Viktorijine vodopade u Zambiji, vrhove futurističkih zgrada Dubaija, lice Hrista Spasitelja u Riju…I srpski autori i turisti opčinjeni ljepotama Srbije zabilježili su ‌interesantne pejzaže, a ovo su najljepši.

Rijeka Jerma

Lijeva pritoka Nišave i kamene formacije oko nje 

 

Jedan dan u Beogradu

Kompilacija snimaka koja je prvi put objavljena 2014. godine oduševila je svijet, a objavljena je i na sajtu američkog izdanja magazina National Geographic.

 

“Sloboda”

Čuveni spomenik na Iriškom vijencu, vrhu Fruške gore čast palim borcima i predstavlja simbol narodnooslobodilačke borbe protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu.

 

Jesen na Gučevu

Pogled na spomen-kosturnicu na Gučevu snimljen iz vazduha, koji nam je poslao naš čitalac Marko Babović.

 

Spomenik Neznanom junaku

Čuveni avalski spomenik našao se na snimku Đorđa Jojkića.

 

Jesen u Tršiću

Dom Vuka Stefanovića Karadžića, mjesto prirode, kulture i istorije, našlo se na jednom ovakvom snimku.

 

Veče nad Loznicom

Uživajte u pogledu na ovaj srpski grad obasjan zvijezdama i mjesečinom…

Odušuevljenost aerofotografijama i aerosnimcima dostigla je vrhunac pokretanjem društvene mreže Dronestagram, koja okuplja autore željne da svijet upoznaju iz ptičje perspektive.

Izvor: nationalgeographic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *