Plitvička “ledena bajka” (VIDEO)

U Nacionalnom parku Plitvička jezera temperatura vazduha iznad nule poslednji je put izmjerena 4. januara. Od tada u cijeloj Lici vladaju prave zimske hladnoće, a temperature se noću povremeno spuštaju blizu -20°C. Ovako niske temperature vazduha, u kombinaciji sa snijegom koji je padao posljednjih deset dana, učinile su od Plitvičkih jezera pravu zimsku bajku.

Priliku da prošeta kroz još netaknuti snijeg Parka dobio je avanturista i fotograf Ante Tonči Fabris zajedno sa svojom Miškom, sibirskim haskijem. Za snimanje videa koristio je GoPro session 4 i Feiyu WGS gimbal, a objava šetnje kroz plitvičku ledenu bajku oduševila je domaću javnost. Video je na YouTube-u do juče pregledan preko 90.000 puta!

Ante Tonči komentarisao je uspjeh svoga videa za Dalmacija News:

 

– Miška i ja redovito uživamo u takvim trenutcima, bilo mi je teško objasniti drugima koliko je priroda inspirativna pa sam počeo fotografirati i snimati filmove. Nisam ni sanjao ovakav publicitet. Ako video s Plitvica doživi 100 tisuća pogleda na Youtue-u, kupujem Miški velike ćevape – kazao je Tonči.

foto – Ante Tonči Fabris

“Razgledavamo gornje slapove i trčimo oko jezera Kozjak u potpunoj samoći po neugaženom snijegu. Gdje ne žubori voda, čuje se tišina. Moja mala ralica je na lajni zbog pravila parka, premda smo od životinja vidjeli jedino zeca, čaplju i patke. Za 15km nam je trebalo 4 sata. Do Velikog slapa nismo išli zbog čepa turista u kanjonu. Želja mi je bila obići i Prošćansko jezero ali ono je pusto i za najvećih gužvi pa ostaje za proljeće” – napisao je Ante Tonči na svom Facebooku na dan objave atraktivnog videa.

Izvor: dalmacijanews.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *