Paljenjem lampica na Zrinjevcu počeo Advent u Zagrebu


Advent u Zagrebu, koji će trajati do 8. januara, počeo je u subotu naveče plesom na ledu klizališta na Trgu kralja Tomislava te paljenjem hiljadu božićnih lampica na Zrinjevcu

“Ledeni park” plesom su otvorile članice kluba sinhroniziranog klizanja “Zagrebačke pahuljice” te italijanski klizački par Rebbeca Ghilardi i Filippo Ambrosini, koji je otplesao temu iz baleta “Orašar” P.I. Čajkovskog. Nakon što su bijeli baloni odletjeli u zrak, prerezana je vrpca i klizalište na Trgu kralja Tomislava je otvoreno za posjetioce.

04a2a29f9eb3077fa97c
Foto: Goran Stanzi/PIXSELL

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld pozvala je građane da proslave Advent u Zagrebu i glasuju za najljepši ‘Advent u Europi’ te dodala kako događaj prati više od trideset predstavnika medija iz inostranstva.

“Od ove godine slavimo i u Gornjem gradu, Novom Zagrebu i drugim mjestima u kojima se nude mnogobrojna kulturna događanja. Oko 123.000 noćenja zabilježeno je u Zagrebu lani, a nadamo se da ćemo taj broj ozbiljno premašiti ove godine. U kampanje predstavljanja grada Turistička zajednica je uložila oko 2 miliona, a za ostalu promociju oko 3,5 miliona kuna”, rekla je Bienenfeld.

Foto: Goran Stanzi/PIXSELL
Foto: Goran Stanzi/PIXSELL

“Iz godine u godinu dižemo kvalitetu programa, ali je ponekad teže obraniti, nego osvojiti titulu najljepšeg ‘Adventa u Europi”, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Ledeni park”, najavljeno je, priprema raznolik program, a ljubitelji klizanja moći će u epicentru praznične atmosfere uživati od 26. novembra do 8. januara. Za silvestarsko slavlje može se rezervisati sto na Ledenom vidikovcu, uz svakodnevni muzički program od 19 do 22 sata nastupaće bendovi i DJ-evi, najavljena je i raznovrsna gastronomska ponuda.

Povoljnije su porodične karte, za djecu do 6 godina klizanje je besplatno, penzioneri, branitelji i studenti ulaznice za klizalište plaćaju 10 kuna; cijena ulaznica za klizanje je povoljnija u sklopu akcije Vlakom na klizanje, a s kartom za vlak ostvaruje se i 20 posto popusta za ulaz u Umjetnički paviljon.

Advent na Zrinjevcu

Advent na Zrinjevcu nadopunjuju zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i poslastica, tradicionalna zimska gastronomska ponuda. Muzički paviljon biće pozornica za koncerte, tu je i Dječja pozornica, najavljen je dolazak Djeda Božićnjaka i Svetog Nikole, predstave i radionice za djecu.

O svojim aktivnostima građane će obavještavati udruga za mlade koji se bore s ovisnošću Zajednica Cenacolo, te udruga za djecu leptire Debra. Kupovinom suvenira posjetioci će podržati rad udruga, a zagrebački Lions Club će prikupljena sredstva donirati za kupovinu hrane za pučke kuhinje u Zagrebu i Vukovaru.

Izvor: Vijesti.hr/Hina, Foto: Goran Stanzi/PIXSELL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *