Otkrijte ljepote riječkog prstena kroz “Rijeka Bike Weekend”

Ljubiteljima dvotočkaša, i to onih na nožni pogon, vikend pred nama donosi jedan vrlo zanimljiv biciklistički događaj. Na zajedničkoj konferenciji za medije turističkih zajednica Riječkog okruga najavljen je Bike Rijeka Weekend. Kao što samo ime kaže, radi se o biciklističkom vikend druženju koje će 15. i 16. oktobra ljubiteljima aktivnog odmora i rekreacije pružiti posve drugačiji doživljaj područja oko Rijeke.

Bike Rijeka Weekend najavili su direktorica Turističke zajednice grada Kastva Dolores Kukurin i Mirela Srkoč Šenkinc i Bojan Šenkinc iz agencije Promotiv Travel, a prisutni su bili i predstavnici svih turističkih zajednica Riječkog okruga te Vanda Svrakić, hrvatska reprezentativka u biciklizmu.

Tokom vikenda 15. i 16. oktobra biciklistima će na raspolaganju biti duže i kraće rute kojima će se na 2 točka obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavli, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice. Rute prolaze dijelovima Biciklističke transverzale Riječkog okruga čija će atraktivna konfiguracija terena, kombinacija asfalta i makadama te jedinstveni pogledi na Riječki zaliv, učiniti ovu biciklističku pustolovinu ispunjenom i nezaboravnom.

Broj mogućih učesnika je ograničen te su obavezne predprijave putem online obrasca najkasnije do četvrtka 13. oktobra. Kotizacija za 1 dan iznosi 50 kn, za 2 dana 80 kn, a uključuju majicu, ručak na kraju ture (za oba dana kod kotizacije za 2 dana), okrjepe i organizaciju i vođenje. Svima se preporučuje nošenje kacige te posjedovanje rezervnih guma.

PROGRAM
Subota, 15.10.

Kastav (Fortica)
od 9 do 10 sati – Prijave i okupljanje učesnika
u 10 sati – Start biciklističkih tura

DUŽA RUTA (47 km / 720 m ukupnog uspona)
Kastav – Breza – Klana – Studena – Jelenje – Dražice – Grad Grobnik – Lukeži – Grohovo – Kablari – Marinići – Kastav

KRAĆA RUTA (29 km / 390 m ukupnog uspona)
Kastav – Breza – Klana – Studena – Saršoni – Kablari – Marinići – Kastav
u 16 sati – Zajednički ručak

Nedjelja, 16.10.
Kraljevica (Frankopanski kaštel)
od 9 do 10 sati – Prijave i okupljanje učesnika
u 10 sati – Start biciklističkih tura

DUŽA RUTA (41 km / 820 m ukupnog uspona)
Kraljevica – Križišće – Hreljin – Škrljevo – Sv. Kuzam – Kostrena – Bakar – Kraljevica

KRAĆA RUTA (23 km / 440 m ukupnog uspona)
Kraljevica – Križišće – Hreljin – Bakar – Kraljevica
u 16 sati – Zajednički ručak

Projekat Biciklistička transverzala Riječkog okruga i pripadajuća aplikacija za mobilne telefone Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije Turističke zajednice grada Rijeke i turističkih zajednica riječkog okruga. Projekat objedinjuje postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i opšine Riječkog okruga – biciklističku transverzalu.

Aplikacija Bike Rijeka osvojila je do sada 2. nagradu za izvrsnost i inovacije u turizmu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) u januaru 2016. godine te 2. mjesto u kategoriji „Electronic maps and travel guides“, tj. elektronskih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap održanom u julu 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.

visitrijeka.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *