Orjen: “Prvi dan u prirodi”, pješačka tura do Kotobilja

“Prvi dan u prirodi” – pješačka tura do odmorišta kraj Kotobiljskog izvora, biće organizovana 1. januara najavljuju iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena Opštine Herceg Novi

Polazak je zakazan u 11 sati sa glavne autobuske stanice i pješači se pored Španjole, preko Matkovića mosta, do Kotobilja. Završna tačka je skoro uređeno odmorište na Kotobiljskom izvoru, rađeno u okviru projekta “Udahnimo život zaleđu – selo Kameno”.

Kotobilj, je osim po ljepoti prirode, naročito njegove četinarske šume, poznat kao istorijsko mjesto – poprište čuvene bitke za oslobođenje Herceg Novog od Turaka, opjevane u “Gorskom vijencu”. O svemu tome će biti riječi tokom pješačke ture koju će predvoditi rukovodilac Agencije Željko Starčević.

 

Povratak u Herceg Novi je planiran oko 14 sati.

Na turu pozivamo sve koji žele zakoračiti u Novu godinu u zdravom duhu, bez obzira na godine, s tim da maloljetni treba da budu uz prisustvo roditelja, odnosno staratelja, saopšteno je iz Agencije.

Ovo je drugi događaj iz ovogodišnjeg programa “Zimski gušti na Orjenu”, koji je osmišljen u cilju predstavljanja hercegnovskog zaleđa prvenstveno samim Novljanima. Program se realizuje kroz saradnju Agencije sa sportskim klubovima, NVO-ima, vlasnicima ugostiteljkih objekta i ostalim zainteresovanim subjektima koji djele istu viziju, a uz podršku Opštine Herceg Novi.

Izvor: Boka News

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *