Noć vještica u zavičaju grofa Drakule

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA DO 11.09.2016. godine

5 dana – autobus + smještaj kod grofa Drakule –> 250 KM! 

Period putovanja: 28.10.-01.11.2016. godine

Noć vještica u Transilvaniji, prelijepa priroda, srednjevijekovni Brašov, Drakulin dvorac Bran i kraljevski Peleš. Naravno uz najluđi provod za malo novca! Spremite najkreativnije kostime, dobru energiju i krenite na najpopularnije putovanje Jungle Travel-a!

Vratite se u vrijeme okrutnog vladara Vlada Cepeša, po kojem su snimani mnogobrojni filmovi i koji je postao simbol vampirizma. Obiđite njegov dvorac i prelijepi dvorac Peleš, u kojem je živjela kraljevska porodica. U vrijeme kada je sazidan bio je najmoderniji dvorac Evrope – centralni sistem za usisavanje, lift, crveni tepisi…

Planinski gradić Brašov, naše odredište na putovanju je polazna tačka backpackera koji obilaze Transilvaniju. Stare obojene fasade, čist centar grada, mnogobrojni mladi turisti i mnogobrojne mogućnosti za izlazak su učinile da Brašov postane nezaobilazna tačka i najbitniji grad na ovoj turi. Crna crkva, Šei kapija, Crna i Bela kula, žičara do vrha brda, Strada Sfori – jedna od najužih ulica u Evropi!

Imaćete priliku da se sretnete i družite sa mnogobrojnim mladim putnicima iz Njemačke, Australije, Novog Zelenda, USA, Kanade, Skandinavije, Rusije koji su došli da se uvjere u legendu o grofu Drakuli!

Obilazimo i prelijepi dvorac Peleš koji je u vrijeme kada se zidao bio najmoderniji u Evropi – centralni sistem za usisavanje, lift, crveni tepisi, centralno grijanje… Dvorište u duhu italijanske renesanse, okružen šumom iznad Sinaje jedan je od najljepših dvoraca Evrope

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon: +38733552552

+38733552550

+38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

više detalja na Jungle Travel BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *