Nezaboravan boravak u Rimu za 290 KM

CIJENA 290 KM!
CIJENA ZA STUDENTE, GRUPE PREKO PET PUTNIKA I ISPLATE U CJELOSTI: 270 KM!

Period putovanja: 02.11.-07.11.2016. godine

“Vječni grad” u koji svako ko dođe poželi da se vrati, bacivši novčić u fontanu Di Trevi. A kako da prvi put dođete u Rim? Organizujemo najjeftinije putovanje do sada, 4 nezaboravna dana u Rimu, uz obilazak Venecije, Padove i Verona za samo 240 KM! Studenti i velike grupe, iskoristite popuste i smanjite cijenu aranžmana.

Rim je, po legendi, nastao 753. godine prije nove ere. Osnovala su ga braća Romul i Rem, koje je dojila vučica. Poslije Atine, najstariji je grad zapadne civilizacije. Bio je prestonica Rimskog kraljevstva, Rimske republike i Rimskog carstva. Od 1. vijeka nove ere postaje centar hrišćanskog svijeta.

Rim je jedini grad na svijetu na čijoj se teritoriji nalazi država – Vatikan, sjedište svete stolice. Siktinska kapela, bazilika Svetog Petra, veliki trg i nevjerovatan pogled, ostaviće vas bez daha. Mistika opisana u Den Braunovom romanu “Anđeli i demoni”, vodiće vas kroz “vječni grad”.

Veličanstveni trgovi ukrašeni obeliscima, građeni su pretežno u 17. vijeku: Piazza Navona, Piazza di Spagna, Campo de’ Fiori, Piazza Venezia, Piazza Farnese i Piazza della Minerva. Najizrazitiji predstavnik barokne umjetnosti je slavna Fontana di Trevi, djelo italijanskog arhitekte Nikole Salvija.

Grad u kome je svaki kamen pisao istoriju i u kome ćete čuti brojne zanimljive priče od istorijskih do romantičnih. Sa brda Palatin potiču sve palate svijeta, jer je tu prva sagrađena za vrijeme cara Avgusta. U fontani Di Trevi se uveče sakupi oko 3000 eura, jer svi turisti bacaju novčiće sa željom da se vrate u ovaj grad. Rimljani ljube svoje žene u usta na kraju dana, ali ne samo zbog romantike, već da bi provjerili šta su pile tokom dana. I tako vas Rim očarava svakim trenutkom provedenim u njemu.

Fakultativni izlet u Napulj, grad odakle potiče jelo koje konzumiraju skoro svi narodi svijeta – pizza. Vulkan Vezuv, drevna Pompeja, stari centar grada pod zaštitom UNESCO-a privlače u Napulj brojne turiste širom svijeta. Ime je dobio iz starogrčkog i znači “Novi grad”.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL BIH

ul. Branilaca Sarajeva, br. 20/2,

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Telefon:   +38733552552

+38733552550

+38761629558

Email: info.junglebih@gmail.com

Radno vrijeme: Radnim danima 10:00-18:00h i subotom 11:00-14:00h

Detaljnije o ovom aranžamanu na jungletribe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *