Nedjelja korejske hrane u u Le Bistrou u Zagrebu

U periodu od 2. do 7. maja Zagrepčani će moći u šarmantnom ambijentu “Le Bistroa” isprobati dio egzotičnih korejskih delicija koje će prema receptima ponajboljih korejskih kuvara pripremati kuvarski tim hotela Esplanade predvođen chefom Anom Grgić.

Povodom 25. godišnjice obilježavanja diplomatskih odnosa između Republike Koreje i Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Koreje u Zagrebu u periodu od 2. – 6. maja organizuju Korejski tjedan 2017. koji je bio svečano otvoren Festivalom korejske hrane u hotelu Esplanade.

Ondje će se posjetiocima predstaviti ukusi izvorne korejske kuhinje koje će pripremati kuvarski majstori sa Univerziteta Gyeongju, poznatom po specijalizaciji za turizam i kulinarstvo. Festival se nastavlja radionicom korejske hrane, glasovirskim recitalom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a Korejski tjedan 2017. kulminiraće 6. maja u Tvornici kulture nastupima street dancera te takmičenju u K-pop plesu i pjesmi.

Tim povodom u periodu od 2. do 7. maja Zagrepčani i gosti hotela moći će u šarmantnom ambijentu Le Bistroa isprobati dio egzotičnih korejskih delicija koje će prema receptima ponajboljih korejskih kuvara pripremati kuvarski tim hotela Esplanade predvođen chefom Anom Grgić.

Ana Grgić s timom najboljih korejskih kuvara (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

U korejskom tjednu gosti će tako moći probati kimchi – tradicionalni korejski prilog od ukiseljenog povrća i raznih pikantnih začina poslužen uz slatki čili umak i gurmanske repove crvenih kozica u crnom sezamu, slasni bulgogi s junetinom, gljivama i soja umakom, šareni bibimbap te morski japchae sa staklenim rezancima od batata i plodovima mora.

Korejska kuhinja počiva na filozofiji “kvalitetnom hranom do zdravog tijela i pozitivnog duha”, što je vjeruje se i razlog poznate korejske dugovječnosti i snažnih, vedrih osobnosti. Korejska je hrana užitak za sva čula, posebno u vizuelnom smislu gdje se spajaju pastelne i vedre boje i pretvaraju u prava umjetnička djela.

Prije nekoliko godina korejski chefovi gostovali su u Esplanadinoj kuhinji te su pod vodstvom predsjednice Instituta korejske hrane i vodeće šefice Kraljevske kuhinje u Koreji, Sook-ja YOON Esplanadinu ekipu kuvara podučili posebnim vještinama u pripremi tradicionalnih korejskih receptura. Ova saradnja rezultirala je uvođenjem korejskog jelovnika u ponudu hotela, koji neobičnim mirisima i zanimljivim ukusima privlači goste Le Bistroa.

Šarmantni ambijent restorana Le Bistro (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

Izvor: punkufer.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *