Najveći Festival ulične hrane stigao u Rijeku

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u društvu Lane Klingor Mihić, pobjednice nedavnog Masterchefa, obišao je još jedno gastronomsko gostovanje u centru grada – prvo izdanje Rijeka Food Festivala. U samo nekoliko sati od otvorenja mirisi azijske kuhinje, jela s roštilja i palačinki već su privukli brojne sladokusce.

Nakon Varaždina, Zadra i Zagreba, najveći festival ulične hrane „Croatia Food Festival“ stigao je i u Rijeku.

Na riječkom Korzu i Trgu 128. brigade HV-a danas i sutra, od 10 do 22 sata, uz dobru hranu još jedne kuhinje na otvorenom, posjetioce očekuje mnoštvo dobre zabave, iznenađenja, nagradnih igara i vrijednih poklona.

Kao gost festivala, svoja jela predstaviće se i jedan od najboljih kuvara Hrvatske, Andrej Barbieri, koji će sa svojim Conca d’orom Riječanima ponuditi posebno osmišljen brudet od hobotnice te Tataki tuna sandwich u umaku od hrena, s klicama i rotkvicama.

Neizostavni dio festivala biće i jela Lane Klingor Mihić, koja je ujedno i organizator manifestacije, a delicije će pripremati i Iva Pehar, pobjednica Masterchefa te Ricardo Luque, koji će se predstaviti sa svojim venecuelanskim Arepa sendvičima.

Posjetiocima festivala nude se jela s roštilja i specijaliteti azijske kuhinje, kao što su gyoze i spring rolice, a na slatkom punktu pripremaju se Poffertjes palačinke na bazi heljdinog brašna, s 5 prelieva od višnje, šumskog voća, vanile, čokolade i karamele.

Croatia Food Festival jedinstveni je gastronomski koncept koji se pet godina za redom održavao i održava u Zagrebu. Vizija projekta je biti besprijekoran festival kulinarskih majstora i potrošača street food ponude, a samim tim i turistička atrakcija domaćim i stranim posjetiocima.

Želja i misija organizatora je stvoriti zajedništvo gastronomskih stručnjaka, velikih i malih, osigurati istima promociju i unaprijediti street food ponude kroz njihovu kulinarsku virtuoznost i talenat.

S obzirom na veliku posjećenost proteklih godina, u 2016. godini krenulo je gastro putovanje kroz Hrvatsku koje je dalo nacionalni značaj festivalu.

Pokrovitelj Rijeka Food Festivala je i Grad Rijeka.

Izvor: mojarijeka.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *