Najbolje destinacije za 2017. godinu: Kanada, Kolumbija i Finska

Lonely Planet je proglasio Kanadu za najbolju turističku destinaciju za 2017. godinu.

Zahvaljujući velikoj turističkoj infrastrukturi i slabijem kanadskom dolaru, Lonely Planet je imenovao ovu zemlju kao destinaciju na koju treba računati tokom sledeće godine. Kanada je dugo vremena popularna među turistima širom sveta, ali naredna godina će biti posebno zanimljiva.

Prvo, 2017. godine će se organizovati najveća proslava u zemlji u skorašnjoj istoriji kojom će se obeležiti 150. rođendan, a Kanađani planiraju da ga proslave u velikom stilu. Takođe, posetioci koji dolaze iz drugih zemalja mogu očekivati da će dobiti više za novac koji daju zbog oslabljenog kanadskog dolara, tako da je sada pravo vreme da počnete sa planiranjem putovanja u ovu zemlju.

Na drugom mestu liste našla se Kolumbija, dok se iza nje našla Finska koja sledeće godine proslavlja 100 godina nezavisnosti. Ostale zemlje koje su se pojavile na ovoj listi su, između ostalog, Mjanmar, Oman, Dominika i Mongolija. Mongolija je u poslednje vreme doživela značajan rast, a sledeće godine se otvara i potpuno novi aerodrom u prestonici zemlje, Ulan Batoru, koji je i najviše profitirao od ekonomskog buma zemlje.

Treba imati na umu da i izvan gradskih zidina ima mnogo toga da se vidi, od impresivnih pejzaža u unutrašnjosti do tradicionalne nomadske kulture koja i dalje ima jako uporište.

travelmagazine.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *