Milano specijalna ponuda

Lombardija je najnaseljenija i najbogatija među dvadeset regija Italije i jedna od najrazvijenijih u Evropskoj uniji. Na teritoriji malo prostranijoj od Slovenije živi oko deset miliona stanovnika ili približno jedna šestina italijanskog stanovništva. Vodeća je po obimu i raznovrsnosti privrednih aktivnosti i doprinosu društvenom bruto proizvodu zemlje; Milano, glavni grad Lombardije je ekonomska prestonica Italije, a preko dvije petine od 200 najvećih italijanskih preduzeća, korporacija i banaka, ima svoja sjedišta u ovoj regiji.

U njenom raznovrsnom reljefu, u kome preovladava ravnica, su plodne doline najvećih italijanskih rijeka Po, Oljo, Ada, Minčo i Tićino, ali i živopisni obronci južnih Alpa i prelijepa lednička jezera Garda, Komo, Leko, Mađore, Vareze, Iseo…Na tlu Lombardije u starom vijeku Etrurci, Gali, Kelti i i Rimljani ostavili su značajne tragove. Od sredine 6. vijeka, gotovo dvjesto godina, bila je jedna od prvih samostalnih država u Evropi. Pod srednjovijekovnim aristokratskim porodicama ratnika i mecena – Viskonti, Sforca i Gonzaga –napravljene su impozantne javne građevine, crkve i spomenici i uljepšani mnogi gradovi. Preduzimljivi trgovci i industrijalci kao Krespi, Pireli, Bokoni, Kampari i Berluskoni stvorili su ovdje u 19. i 20. vijeku moćne poslovne imperije, ugledne i značajne u svjetskim razmjerama, koje su danas– pored ogromne kulturne i umjetničke baštine nastale tokom dva i po milenijuma – ponos svih dvanaest lombardijskih provincija.

1. dan SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – BANJA LUKA – ZAGREB – LJUBLJANA
Polazak iz Sarajeva u 16.00h ispred Zemaljskog muzeja (Zenica 17.15h, Doboj 18.45h, Banja Luka 21.00h). Lagana noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…

2. dan MILANO
Dolazak u prijestolnicu “mode”. Razgledanje započinjemo od srednjovijekovnog zamka Sforcesko. Najveća gotička katedrala Italije na prelijepom Trgu Duomo a zavirit ćemo i u unutrašnjost glamurozne Galerije Vitorio Emanuele. Tu je i jedna od najpoznatijih opera svijeta, čuvena Skala… Popodnevni smještaj u hotel. Slobodno vrijeme iskoristite za individualni odlazak do centra, za šoping ili obilazak galerija i ostalih znamenitosti. Noćenje.

3. dan MILANO – ĐENOVA – OUTLET SERRAVALLE – MILANO
Doručak. Slobodan dan ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet do Đenove. Đenova je poznata kao najveća luka Italije, posjeduje veliko i dobro očuvano staro jezgro, koje je pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svjetionik La Lanterna (najstariji svjetionik na svijetu, koji još uvijek radi), kuća Kristofera Kolumba… Nakon obilaska slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara –outlet Serravalle. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje.

4. dan JEZERO KOMO – LUGANO
Doručak. Slobodan dan ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet. Prelijepo mondensko jezero Komo. Čarobna kombinacija Alpa i jezera čini ovo mjesto izuzetnom turističkom atrakcijom, tako da nije nikakvo iznenadjenje što mnogi članovi jet-seta, poput Džordža Klunija imaju svoje vile ovdje. Slobodno vrijeme iskoristite uživajući uz miris i ukus šoljice espresa, fenomenalni sladoled ili čašu italijanskog vina… Nastavak putovanja ka Švicarskoj i mondenskom gradu Lugano. Grad na obali jezera koji je očuvao svoju autentičnost poput Trga Reforma sa Gradskom kućom, sa starim krivudavim ulicama, prepoznatljivim kutcima i prelijepim crkvama, medju kojima se ističe katedrala San Lorenco, brojnim palatama i parkovima… Slobodno vrijeme do povratka u Milano. Dolazak u Milano u kasnim poslijepodnevnim satima i povratak za BiH. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…

5. dan BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO
Dolazak u mjesto polaska u prijepodnevnim satima. (Kraj usluga).

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 199 KM

Podaci o aranžmanu

Aranžman uključuje:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom
  • Dva noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u Milanu (van centra)
  • Obilazak Milana u pratnji stručnog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

Aranžman ne uključuje:

  • Fakultativni izleti
  • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3 * – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * i 5* – 5 € po noćenju / po osobi
  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI

– Lugano i jezero Como – 25 EUR
– Genova i outlet Serravalle – 35 EUR
– Outlet Serravalle – 20 EUR

NAPOMENE ZA PUTOVANJE “MILANO”
● Rok za prijavljivanje je najkasnije 10 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cijene a najkasnije 10 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70% do punog iznosa cijene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolit-a
2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a
●Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje.

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Kosmopolit-a, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

Agencija Kosmopolit

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *