Luksuzna hotelska soba za posmatranje zvjezdanog neba

Svim sobama zajedničko je da se u njima nalazi teleskop, pa u kasne sate možete promatrati zvijezde. Neki od balona potpuno su prozirni, a u nekima je moguće navući i zastore. Sve ovisi koliko privatnosti želite.

Ne, ovdje nećete noćiti na otvorenom, već ćete uživati u svim blagodatima koje i inače donosi hotelska soba. Ali ujedno, noćićete i pod zvjezdanim nebom!

Francuski hotel Attrap’Rjves dosjetio se sjajne ideje kako učiniti zadovoljnima sve one koji bi odmor proveli u prirodi, ali bi voljeli ujedno osjetiti i luksuz hotela. Zahvaljujući njihovom “izumu“, već neko vrijeme pod zvjezdanim nebom možete spavati i bez razapinjanja šatora.

Za nešto više od 100 eura po noćenju, ljubitelji prirode mogu ostati u sobama koje su zapravo veliki (prozirni) baloni u kojima se nalazi sve ono što možete naći u klasičnoj hotelskoj sobi. Od svog otvaranja 2010. godine, “baloni” su stekli prilično veliku popularnost za sve turiste željne udobnog boravka u prirodi.

Ono što daje jedinstvenost jeste činjenica da svaka soba ima svoj vizuelni identitet, a svim sobama zajedničko je da se u njima nalazi teleskop, pa u kasne sate možete promatrati zvijezde. Neki od balona potpuno su prozirni, a u nekima je moguće navući i zastore. Sve ovisi koliko privatnosti želite.

#france #bubblehotel

A post shared by beautiful destinations (@beautiful.destinations1) on

Svi baloni nalaze se u šumi te su udaljeni par minuta hoda od glavne zgrade, gdje će vas ujutro dočekati doručak i ostale stvari koje su vam potrebne.

U svakom slučaju, ako ste ljubitelj prirode, ali niste spremni za kampovanje, ovo je prava stvar za vas! 

https://www.instagram.com/p/BKwHWejAgsT/

Izvor: punkufer.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *