Kanjon Hrčavka: Uzbudljiva avantura za one malo hrabrije

Kanjon Hrčavka nalazi se u sastavu Nacionalnog parka Sutjeska i jedan je od posljednjih istraženih kanjona u Evropi. Najatraktivniji dio kanjona dug je oko 13 kilometara, dok sam prolazak traje  pet do šest sati u zavisnosti od broja učesnika.  

Fotografije preuzete sa: www.tara-raft.com

Prve ture organizovane su već 2014. godine, namijenjene su onim nešto hrabrijim avanturistima koji uživaju u novim izazovima. Smatra se jednom od zahtjevnijih tura, jer ćete se tokom prolaska kanjonom susretati sa brojnim preprekama poput skakanja niz vodopade, spuštanja užetom niz strme stijene, prolaska uskim dijelovima kanjona i tome slično. Važno je napomenuti da sve to zahtijeva određenu fizičku spremnost što ujedno podrazumijeva i to da nemate zdravstvene smetnje i da ste plivač.

Pored opreme koju obezbjeđuje organizator, svakako ne zaboravite da ponesete fotoaparate, je su na nekoliko mijesta predviđene kratke pauze za predah i fotografisanje.

Postoji nekoliko klubova koji organizuju kanjonig ture kroz kanjon Hrčavka, a na vama je koji ćete odabrati. Cijena kanjoninga je uglavnom ista u svim klubovima i iznosi 115 € po osobi. U cijenu su uključeni ručak, prevoz do kanjona Hrčavka i nazad, kanjoning tura kroz kanjon Hrčavke, oprema, sve pripadajuće takse, kao i usluge licenciranih vodiča.

S obzirom na to da spada u grupu najljepših prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine, vjerujemo da će vam prolazak ovim kanjonom ostati u lijepom sjećanju.

 

Autor: pustolovi.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *