Kamp-kućica ili brod? Amfibijsko vozilo stvoreno za najbolji godišnji odmor

Njemačka kompanija Sealander nudi rješenje za sve ljubitelje uživanja na otvorenom. Njihovo vozilo se sa samo nekoliko izmjena iz kamp-kućice brzo pretvara u brod.

Sealander je multifunkcionalna amfibijska kućica koja dolazi iz Njemačke. Riječ je kompaktnom objektu veličine 1,2 kvadratnog metra koji se s nekoliko izmjena može pretvoriti iz kamp-kućice u brodić za plovidbu.

U unutrašnjosti se nalazi ugrađena mjesta za šest osoba koja se po potrebi pretvaraju u krevet za počinak. Tu je rezervisan prostor i za frižider, rernu ili čak wc. No zbog ograničenog prostora bolji je izbor za parove, nego porodice s djecom.

Sealander je kamp-kućica za čvrstu zemlju i talase (Foto: AFP)

Ima pomični krov, pa se nameće kao odlično rješenje kada želite kampovati pod zvjezdanim nebom na čvrstom tlu, ali i kada se želite usidriti u luku i zaspati uz umirujuće ljuljanje talasa.

Ovo vozilo postiže brzinu od tek 8 kilometara na sat, a teži 500 kilograma pa ga lako može te prevesti ličnim automobilom na željenu destinaciju. Zasad se prodaje tek u Evropi i Kanadi po cijeni oko 16.000 eura.

Izvor: punkufer.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *