Kako se provesti za Novu godinu u Beču?

Za vrijeme novogodišnjih praznika, Beč je u znaku žurki i nezaboravne zabave. Bez obzira da li želite Novu godinu da provedete u luksuznom restoranu, na koncertu, u pabu ili na raskošno osvjetljenoj ulici, Beč Vam to može pružiti.

Proslava Nove godine u centru i na ulicama Beča

Centar starog dijela Beča se za vrijeme 31. decembra pretvori u zonu za igru, veselje i smijeh.

Vrhunska zabava traje na ulicama Beča od sumraka poslednjeg dana stare i svitanja prvog dana nove godine. Svuda oko Vas prodavci nude ukusne kuhinjske poslastice i piće, na prvom mjestu punč. Epicentar dešavanja je ispred Gradske kuće i u okviru zabavnog parka Prater.

Bez obzira da li ste ljubitelj elektronske, rok, džez ili pop muzike, naćićete svoje mjesto za igru i opuštanje.

Distrikt Graben se još tokom dana pretvara u balsku dvoranu na otvorenom, a za takvu atmosferu su zadužene bečke škole plesa, na prvom mjestu valcera.

Impresivni vatromet je tu da obasija Vaše nasmijano lice tačno u ponoć. Ukoliko želite neuobičajenu novogodišnju noć, onda je provedite na riječnom brodu koji plovi Dunavom.

Ukoliko ste romantična duša, Novu godinu možete dočekati u staroj kočiji ispijajući šampanjac i posmatrajući impresivnu prazničnu gradsku dekoraciju.

Prvog januara u deset sati ujutru ispred Gradske kuće možete na velikom ekranu pratiti nastup Bečke filharmonije.

Ukoliko volite mjuzikle, nemojte zaobići ove godine spektakle „Evita“ i „Schikaneder“.

Novogodišnji gala balovi za romantične duše

Pod sloganom „Ritam Beča“ ispred palate i rezidencije Hofburg 31. decembra se spektakularno otvara sezona bala. Pored balskog buđenja, posjetioci mogu u ponoć poslije odbrojavanja da plešu uz tradicionalnu kompoziciju „Na lepom plavom Dunavu“.

U samoj palati mnogobrojni orkestri i bendovi sa svojim spektrom muzičkih numera uljepšavaju novogodišnju noć.

Vrata palate se otvaraju za goste u pola sedam. Cijene rezervacije večere se kreće između 70 i 680 evra, u zavisnosti šta želite jesti i piti.

Ukoliko želite da slušate uživo isključivo klasičnu muziku i plešete valcer, onda pravac muzička arena „Kursalon“ gde su organizovani koncerti Mocartovih i Štrausovih kompozicija. Cijena večere se kreće između 222 i 345 evra po osobi.

Gala bal i večera se organizuje i u prostorijama/balkonu Gradske kuće. Cijena večere, po osobi, kreće se između 140 i 400 evra.

Prater uoči dočeka Nove Godine

Ukoliko želite da ponoć dočekate bukvalno iznad bečkih krovova, onda je ringišpil poznat pod nazivom „The giant ferris wheel“ za Vas. Za odrasle je cijena jedne vožnje 4, a za djecu 2,50 evra.

Zabavni muzički program počinje u osam sati i traje do dva sata poslije ponoći.

Sa malih ekrana nam je svima poznat Koka-Kola kamion, a ukoliko posjetite Prater, onda ćete moći i uživo da ga vidite. Djeca će se silno obradovati kada vide da je njegov vozač zapravo Deda Mraz.

Novu godinu možete provesti i iznad samog Beča u privatnom avionu koji poleće sa bečkog aerodroma. Let po osobi košta 800 evra.

Provozajte se kroz Beč luksuznim vozom

„Majestic Imperator Train de Luxe“ je na usluzi onima koji žele da Novu godinu dočekaju u vožnji kroz i okolinu Beča. Možemo slobodno reći da je voz „palata na šinama“.

Kada sat otkuca ponoć, voz će stati na mostu iznad Dunava kako biste uživali u pogledu na grad i vatromet.

Cijena po osobi za vožnju koja uključuje luksuznu večeru i piće košta 395 evra.

Vožnja osvijetljenim i ukrašenim riječnim brodom po Dunavu košta 179 evra po osobi. Luksuzni katamaran „Twin city liner“ Vas tokom novogodišnje noći vozi do Bratislave i nazad za Beč. Cijena po osobi je 99 evra.

Orijentalni doček Nove godine u Beču

„Aux Gazelles“ je fenomenalno mesto za relaksaciju, večeru i žurku. „Aux Gazelles“ je ujedno hamam, restoran, klub i kafe čija kuhinja i ambijent su inspirisani Marokom.

Doček Nove godine ovde podrazumeva kupanje i masažu u hamamu, ispijanje penušavog šampanjca, degustiranje mediteranskih i blisko-istočnih specijaliteta, žurke i trbušni ples u trajanju do zore.

Cena za novogodišnji provod se kreće između 70 i 160 evra po osobi, u zavisnosti šta želite.

Bečka večera uz zabavu i smijeh

Prvoklasnu zabavu i izuzetne kuhinjske specijalitete Vam pruža „Palazzo“. Akrobate i umjetnici su zaduženi za kreiranje neobične atmosfere u elegantnoj sali sa ogledalima. Vrhunski austrijski kuvari su zaduženi za meni, a poslije ponoći nastupaju DJ-evi.

Doček Nove godine se ovdje kreće između 218 i 228 evra, u zavisnosti gdje sjedite.

Novogodišnje žurke u Beču

Beč je klaberima širom svijeta poznat, a naročito zbog novogodišnjih žurki koje su razbacane svuda po gradu, mada se najbolji klubovi nalaze u centru. Zvanični portal grada Beč preporučuje sljedeća mjesta:

Klub „Flex“ se nalazi pokraj dunavskog kanala. Za ljubitelje drum’n’bass žurki, ovaj klub je idealan. Ulaz se plaća na vratima i košta 15 evra.

Progresiv i trans žurke se organizuju u klubu „Marx Halle“. U zavisnosti kada ste došli, ulaznice se kreću između 23 i 29 evra.

Komercijalna R’n’B žurka pod maskama je u klubu „Lutz“. Cijena ulaznice se kreće između 12 i 18 evra.

Uz miris kuvanog vina sa cimetom i zvuke swing-a  dočekajte Novu godinu u „Badeschiff“.

Hoteli u Beču za doček Nove godine

Ukoliko želite da provedete novogodišnju noć u hotelskoj atmosferi, Beč ima izvanrednu ponudu.

Uživajte u elegantnom restoranu i salonu hotela „Bristol“ koji predstavlja bečki dijamant u Art Déco stilu. Pored ukusne večeri, potpuni ugođaj ćete imati zahvaljujući bendovima i DJ-evima.

Hotel „Imperial“ i njegov restoran Opus će Vam pružiti veličanstvenu gala večeru. Uz kvalitetni penušavi šampanjac i voljenu osobu dočekajte Novu godinu.

Dočekajte Novu godinu u elegantnom ambijentu hotela i restorana „Stefanie“ koji je cio urađen u duhu austrijske tradicije i bečkog šarma.

„House of the sea“ je skupi i ekskluzivni kafe-restoran koji se nalazi na samom krovu Beča. Novu godinu dočekajte uz dobar zvuk džeza.

Beč je dobar grad za život i poprilično siguran. Za vrijeme novogodišnje večeri je Beč još siguraniji za sve. Beč ima dobru lokalnu vlast zaduženu za gradsku bezbjednost, a za Vašu bezbjednost je zaduženo putno osiguranje, koje obavezno obezbjedite za ovakvu priliku.

Bečki novogodišnji događaj prednjači, kao i u još nekim evropskim gradovima.

Izvor: toposigurnje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *