Kako putovati s malo novca?

Nekada su putovanja iz snova ostvariva samo ako njihova cijena ne bude prežestok udarac na naš budžet. Umjesto štednje mjesecima, otputujte odmah, a za putovanje odvajajte mjesečno manju svotu kako bi taj trošak što bezbolnije podnjeli

Niskobudžetne aviokompanije, povoljan smještaj, jeftini aranžmani i plaćanje na rate mogu učiniti nekad nedostižno putovanje ostvarivim.

1. Niskobudžetni letovi

Cijena putovanja se može prepoloviti ako pronađete jeftine putne karte ili ih kupite dovoljno rano. Atraktivni povoljni letovi i akcijske cijene redovnih kompanija mogu vam pomoći kod odluke ako još tragate  za idealnom lokacijom.

2. Povoljan smještaj

Kada ste odlučili na avanturu i kupili putnu kartu vrijeme je da rezervišete smještaj. Kako bi vaše putovanje ostalo unutar budžeta, smještaj je stavka na kojoj svakako možete uštedjeti.

Cijena smještaja često zavisi od perioda, broja osoba, lokaciji i njegovom izgledu. Uz vaše preference i možda pokoji kompromis, možete naći pristojan smještaj koji možda nije toliko luksuzan, ali je uredan i čist te povoljan.

Imajte na umu da na putovanjima najmanje vremena provodite u sobi jer želite što više doživjeti grad ili zemlju koju ste posjetili.

3. Aranžmani

Kad rezervišete putovanja raspitajte se o dostupnim aranžmanima. Oni često uključuju prevoz i smještaj, a mnoga putovanja možete kupiti i uz first i last minute ponude pa ako uz njih stoji i napomena “cijena za dvije osobe” na putovanju možete uštedjeti. Povedite prijatelja ili voljenu osobu u avanturu života, zabavite se i upoznajte druge kulture.

4. Plaćanja na rate

Nekada su putovanja iz snova ostvariva samo ako njihova cijena ne bude prežestok udarac na naš budžet. Umjesto štednje mjesecima, otputujte odmah, a za putovanje odvajajte mjesečno manju svotu kako bi taj trošak što bezbolnije podnjeli, piše portal Punkufer.hr.

 Izvor: vijesti.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *