Jedan dan u Srbiji (VIDEO)

Fotograf Dušan Stojančević je još jednom na najlepši način predstavio Srbiju i njene magične predele. Uživajte…

Srpski fotograf Dušan Stojančević se u celokupnom radu često osvrće na svoje korene, a o njegovim nezaboravnim umetničkim fotografijama i snimcima su pisali i strani mediji.

Da se podsjetimo, britanski BBC je još prošle godine prepoznao njegov kvalitet i oduševio se Dušanovim projektom Svet u kapljici vode, a američki National Geographic je u okviru programa The Short Film Showcase objavio njegov video Dan u Beogradu.

Ovog puta Dušan je kombinujuću tajmleps, hajperleps tehniku i snimke dronom koji prikazuju prelijepe destinacije u Srbiji tokom sva četiri godišnja doba napravio fantastičan video.

Fotografije koje su se našle na ovom snimku, Dušan je skupljao više od dvije godine, pa tako na snimku možemo da vidimo Resavsku pećinu, Kopaonik, Drvengrad, Most na Adi, Vlasinsko jezero, Đavolju varoš, Uvac, Lazaricu, Žiču i još mnogo predjela Srbije.

Iako u tri minuta, koliko traje ovaj video, nisu mogli da stanu svi jedinstveni predjeli Srbije, sigurni smo da će nakon odgledanog snimka, turisti poželjeti da posjete Srbiju, a da ćemo mi još više cijeniti (ne)otkrivene ljepote ove zemlje i poželjeti da istražimo svaki  njen kutak.

Pogledajte video: 

Izvor: nationalgeographic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *