Između dva mora

Čitalac portala Boka News Miloš Svilar, donosi vam  priču kroz fotografije, Između dva mora, od Gornje Lastve do Kotora, koju je zabilježio proteklog ljeta…

 

Između dva mora…

Vrmac, planina u Boki, nekada granično područje između Otomanske imperije i Mletačke rupublike, danas područje bogato biljem, životinjskom populacijom, i napuštenim domovima. Gornja Lastva – naselje koje pogledom obuhvata tivatski zaliv, krije u svojim uzanim prolazima, dočaranim napuštenim smokvama, narovima, duh nekadašnjeg života ljudi koje je nevolja i volja preselila bliže moru, a more su imali i u zaleđu, s druge strane Vrmca.

 Staza vodi kroz čestare, masline, prati je miris žalfije i ukus kupina. Na tom putu niste sami, sklanjaju vam se nevidljive zmije, gušteri, zečevi i ko zna ko još. Jedino šuškanje u grmlju odaje da imate neprekidno društvo.

Sa vrha Vrmca pogled na Kotorski i Tivatski zaliv, Bijelu, Kumbor, Krašiće, Radoviće i otvoreno more. 20-tak kilometara (bez lutanja), čini se prođe kao da ste preko dva mora i jedne gore stigli pre nego ste krenuli.

/Miloš Svilar/

Boka News

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *