Izletišta u Beogradu – gdje za 1. maj?

Prvomajski uranak tradicionalno se u Srbiji obilježava u prirodi, a svi oni koji su tokom praznika ostali u Beogradu slobodno vrijeme mogu da iskoriste na jednom od brojnih gradskih izletišta.

Ada Ciganlija, Kosmaj, Košutnjak, Avala, Trešnja… sve su to mjesta gdje Beograđani, ali i gosti prestonice već tradicionalno uživaju za 1. maj.

”Među najpopularnijim i najposjećenijim izletištem je svakako Ada Ciganlija koja je nabliža centru grada i gdje najveći broj najmlađih sugrađana provedu prvomajske praznike.” rekla je Stanković

Prema njenim rečima, Beograđani za 1. maj odlaze i na Avalu, Kosmaj … i time, na neki način, otvaraju ljetnju sezonu boravka u prirodi.

Kako kaže, tu su i Košutnjak, Topčiderska zvezda i mnoge druge lokacije koje pored samog boravka u prirodi nude i druge sadržaje.

Stanković ističe i da mnogi vole da praznik provedu na nekim drugim, alternativnim lokacijama poput Ade Međica, Ade Huje ili neke druge zelene površine koja je van centra grada.

Kaže i da je među atraktivnim lokacijama koje se opet vrćaju u modu i čuveno izletište Trešnja, kao i izletišta na prostoru opštine Surčin…

Ona je apelovala na građane da za tradicionalno prvomajsko roštiljanje i druženje koriste za to predviđena mjesta.

”Naši sugrađani imaju tradiciju. Neka izletišta datiraju od prije mnogo godina i među našim sugrađanima se zna gde se to ide na piknik, gdje se ide da se pravi roštilj…”, rekla je Stanković.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *