Hrvatska Toskana: Nekoliko razloga zbog kojih ćete odmah otputovati u Istru

Dosta vam je niskih temperatura i jedva čekate spakovati kofer za neku morsku destinaciju? Za to ćete se još malo sačekati, no ako uspijete u kalendaru pronaći dva slobodna dana, Istra bi mogla biti dobro odredište. Ako nikad u Istri niste bili, nemojte očekivati da ćete je cijelu obići, ipak je nešto veća i puno bogatija sadržajem nego što se na prvi pogled čini.

Istra – 2 (Foto: Guliver/Thinkstock)

To je jedna od hrvatskih destinacija koja na jednom mjestu pruža zaista sve. Volite li prirodu, zaputite se u istraživanje jednog od najljepših kanjona hrvatske – kanjona rijeke Mirne ili možda čak na vrh Učke s kojeg se pruža nezaboravan pogled. Neki kažu da kad oblaci ne zauzimaju svoje mjesto na nebu, pogled seže sve do Markovog trga u Veneciji.

Uz prirodne, ne nedostaje ni kulturnih atrakcija. Tu su svakako najvažnije atrakcije pulski amfiteatar i Eufrazijeva bazilika u Poreču koja se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene kulturne baštine. Ako je Poreč vaša konačna destinacija, razmislite oponudi za vikend u Valamar Diamant Hotelu čiji će unutrašnji bazen zamijeniti hladno more, a vama pružati bogato iskustvo prepuno istarskih delicija.

Istra – 1 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Jeste li znali da Istra ima jednu od najboljih biciklističkih infrastruktura koju jedan rekreativni biciklista može poželjeti? Ako ste jedan od njih, i želite se zaputiti u razgledanje istarskog poluostrva na dva točka, naš savjet je da pomno odabere svoju rutu jer cijelo poluostrvo ima preko 2600 kilometara staza. Kako bi vaš sportsko-rekreativni odmor bio zapamćen, smjestite se u jednom od najljepših istarskih hotela, novigradskom Aminessu Maestral. Bazen s grijanom morskom vodom, fitness, a za djecu do 7 godina besplatno. Može!

Istra – 4 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Ako vam razgledanje nije u prvom planu i želite se jednostavno dobro opustiti, zaputite se do ovogodišnjeg dobitnika nagrade “World Travel Award”, proglašenog vodećim hotelom u Hrvatskoj – Hotel & Casa Valamar Sanfiora. Okružen mediteranskim zelenilom, udaljen svega nekoliko minuta od starog grada Labina, ovaj će vam novoobnovljeni hotel pružati bezbroj mogućnosti za romantičan provod s voljenom osobom kako unutar hotela tako i u okolini.

Izvor: vikendmanijaci.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *