Hopstop: Aplikacija za lakše snalaženje u lavirintima gradskog prevoza

Kojim putem najbrže doći od tačke A do tačke B u nekom gradu? Nemojte pitati prolaznike, pitajte www.hopstop.com. U samo tri sekunde dobićete detaljan plan puta s uputama u kojem smjeru ići, koja prevozna sredstva koristiti  i gdje presjesti.

Korištenje aplikacije je jednostavno i svima razumljivo.  Dovoljno je da u nekom gradu s popisa odredite tačku iz koje želite krenuti i tačku u koju želite doći (možete upisati adresu ili tačku izabrati na karti) i pokrenete pretragu. Za složeniju pretragu možete uključiti i neke dodatne parametre koji su vam važni kao npr. dan i vrijeme polaska ili vrsta prevoznog sredstva, a možete i birati želite li smanjiti broj presjedanja ili dužinu pješačenja. Dodatno možete ograničiti broj pojedinih prevoznih sredstava koje biste na svom putu trebali mijenjati ili pak vrijeme pješačenja, a imate i mogućnost selekcije prevoznih sredstava i linija na kojima (ne)želite putovati.

Samo nekoliko sekundi nakon pokretanja aplikacije dobićete plan puta u kojem će vam precizno biti navedeno u kom smjeru morate krenuti, kojim prevoznim sredstvom se trebate prevesti i koliko ćete se minuta voziti, a koliko pješačiti. Ispisaće vam vrstu sredstva, liniju i smjer, te sve stanice koje morate proći i naglasiti onu na kojoj morate sići. Posebno će biti naglašen i transfer ako je potrebno presjedati. Vidjećete i vrijeme potrebno za prevoz po svakom pojedinom segmentu putovanja. Pojedinačno vrijeme kasnije se zbraja po segmentima pa na kraju možete vidjeti koliko će vaš put od jedne do druge tačke trajati.

Aplikacija takođe pruža mogućnost promjene puta pa tako u svakom trenutku možete odlučiti da siđete na nekoj drugoj stanici od one preporučene, ili ponoviti pretragu prema drugačijim parametrima, čime se automatski stvara nova ponuda plana puta.

Na kraju će vam biti ponuđeno onoliko alternativnih planova puta koliko ste od aplikacije tražili, pri čemu ćete kao sažetak i transparentan pregled svih planova na jednom mjestu za svaku od mogućnosti dobiti kratak popis svih prevoznih sredstava ili ruta, vidjećete koliko ćete puta i gdje tačno morati pješačiti te ukupno vrijeme pješačenja i ukupno vrijeme putovanja. Na osnovu ovoga onda možete odabrati vama najbolji put. A sve predložene rute možete pogledati i na karti.

I ako vam sve ovo nije dovoljno, možete vidjeti i koji se restorani, barovi, hoteli, prodavnice, znamenitosti i atrakcije nalaze u neposrednoj blizini vaše polazne i odredišne tačke.

www.hopstop.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *