Gdje jesti u Frankfurtu?

Kada posjetite neko novo mjesto morate isprobati i lokalnu hranu. Za sve one koji su se pitali koji su najbolji njemački restorani u Frankfurtu  donosimo kratak vodič…

Brueckenkeller

Restoran smješten u ulici Schutzenstrasse mnogima je ostao u dragom sjećanju zbog odlične hrane, usluge i atmosfere pa su ga na popularnoj stranici TripAdvisor nagradili odličnim ocjenama. Ovaj restoran ima dugogodišnju tradiciju koja traži kvalitet, a među gostima su bili i brojni njemački ugledni ljudi i slavne osobe. Kao što i sam naziv govori (keller na njemačkom znači podrum) restoran ima i svoj vinski podrum.

Speisekammer

Iznadprosječna hrana i odlična piva zaslužne su za to što je ovaj restoran omiljen među domaćim gostima i turistima. Nalazi se na adresi Alt Heddernheim 41, a gosti su očarani predivnim ugođajem, uslugom visokog standarda i autentičnom izvanrednom hranom koju poslužuju u velikim porcijama.

Zum Lahmen Esel

Ovaj ‘skriveni dragulj Frankfurta’ nalazi se u ulici Krautgartenweg 1. Ovo je idealno mjesto koje treba da posjetite ako vas zanima kako žive i jedu ‘lokalci’. Restoran je idealan za veće društvo, a poslužuje tradicionalnu njemačku hranu. Atmosfera je opuštena i usluga je odlična.

Unterschweinstiege

Restoran smješten u istoimenoj ulici gosti preporučaju kao mjesto koje morate posjetiti ako želite isprobati tipična njemačka jela. Hrana se poslužuje na buffetu, ali ima i a-la-cart jela. Mnogi gosti uvijek mu se rado vraćaju.

Gasthaus zum Eiserner Steg

U restoranu u ulici Schaumainkai 1, naići ćete na mirnu atmosferu, ugodan dekor, odličnu njemačku ‘klopu’ i izvrsno točeno pivo. Ovo je odlično mjesto da isprobate pravi, omiljeni njemački specijalitet – kobase.

Izvor: 24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *